четвер, 13 жовтня 2016 21:31

90-річний педагог загинув під колесами потяга

9 жовтня у Тернополі на вулиці Стадникової під колесами потяга трагічно загинув відомий педагог, краєзнавець, історик та громадський діяч 90-річний Богдан Головин.

Про це повідомляє 0352.ua.

"Богдана Петровича спіткала безглузда смерть — переходив через колію і потрапив під колеса потяга. Йому відтяло руку і ногу. Фатальний перехід через колію Головин долав щодня по кілька разів, адже мешкав неподалік у приватному секторі. На жаль, той перехід став його переходом у вічність. Богдан Петрович, попри поважний вік, був при чудовому здоров'ї та світлій пам'яті, невтомно трудився і мав ще чимало планів", - розповідають друзі покійного.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Помер племінник Степана Бандери

Як згадують товариші Головина, останнім часом він був надзвичайно піднесений, адже 6 вересня відсвяткував своє 90-річчя.

 

"Богдан Головин у 90-х роках пішов на пенсію, тоді й поринув у процес відродження незалежності нашої держави і водночас всеціло присвятив себе просвітянській роботі. Те, що не зміг за радянських часів, надолужив за останні 30 років. Кредо його життя було служіння Україні. Вісім років очолював обласне об'єднання товариства "Просвіта". За каденції Головина наше товариство переживало свій розквіт, набуло величезного розгалуження осередків по області. Він був невгамовний у праці: десь відбувається концерт — сідає на електричку і вже там, відкривають пам'ятник — він перший поспішає, конференція чи якийсь захід далеко від Тернополя — їде, незважаючи ні на погоду, ні на обставини, ні на свій вік. Богдан Петрович любив згадувати, як його звільнили з посади директора школи за те, що пішов колядувати. У душі він був великим педагогом, навіть стиль спілкування у нього був учительський: ставив запитання і відповідав на нього. А ще його неймовірна шляхетність, галантність. Він чи не єдиний у Тернополі зберігав традицію цілувати жінці руку", - каже голова правління Тернопільського обласного об'єднання "Просвіта" Петро Шимків.

Жив самотньо у своїй хатині за колією, його дружина Ірина померла кілька років тому. У нього залишилися дві доньки, троє онуків та правнук.

Нагадаємо, у пам'ять про заслуженого майстра народної творчості Івана Снігура відкриють музей.

Зараз ви читаєте новину «90-річний педагог загинув під колесами потяга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути