пʼятниця, 03 серпня 2012 10:10

"Заплатив страховикам 6500 гривень, а отримав 550"

Автор: фото з сайта www.starer.ru
  Американська співачка та кіноактриса Дженіфер Лопес застрахувала своє тіло. У випадку ушкодження або втрати волосся або обличчя страхова компанія виплатить їй відшкодування у 70 мільйонів доларів. За груди – 300 мільйонів, сідниці – 150, а ноги – 600 мільйонів
Американська співачка та кіноактриса Дженіфер Лопес застрахувала своє тіло. У випадку ушкодження або втрати волосся або обличчя страхова компанія виплатить їй відшкодування у 70 мільйонів доларів. За груди – 300 мільйонів, сідниці – 150, а ноги – 600 мільйонів

Киянин Олексій Руденький, 29 років, застрахував своє здоров'я та життя. Поліс обходиться в 6,5 тис. грн на рік.

— Раніше я працював у фірмі, що виробляє шампуні та креми. Там страхували безплатно весь колектив. 2010-го покинув ту роботу. Далі оформляв страховку власним коштом, — розповідає.

Торік Олексій потрапив до лікарні із запаленням легенів. Пролежав тиждень. Тоді зателефонував у страхову компанію.

— На ліки витратив 300 гривень. Іще 250 пішли на коньяк та коробку цукерок для лікаря. Подякував за те, що поклав у хорошу палату. Страхова компанія відшкодувала тільки 400 гривень. Гроші прийшли на мій рахунок у банку. В компанії не стали дивитися на чеки. Відшкодовують по 80 гривень за день стаціонару. А якби я скалічився чи тяжко захворів, ліг на операцію, дали би 50 тисяч.

Удруге Олексій отримав відшкодування через рік, коли зламав руку. Витратив на ліки 140 грн, іще 40 — на рентген. Попросив лікаря написати, що пролежав з ускладненим переломом 10 днів у лікарні. Бо за перебування хворого вдома виплачують 30 грн на добу. Страхова компанія вимагала принести довідку, медичну картку, лікарняний лист, паспорт та ідентифікаційний код. Видали бланк, який мав заповнити медик.

— У страховій щось запідозрили. П'ять днів зарахували як час у лікарні, а ще п'ять — як післялікарняний період. Виходить, за рік заплатив страховикам 6500 гривень, а отримав 550.

Відмовили у виплаті страхової суми і киянину 30-річному Станіславові Наумову. Торік він застрахував здоров'я у компанії "Альфа-страхування". Річний поліс обійшовся у 4153 грн.

— Якось восени в мене дуже заболів зуб. Нив від холодного та гарячого. Дзвоню у страхову і кажу, що болить зуб. Треба лікувати. Вони направили мене в приватний стоматкабінет. Лікар сказав, що нічого серйозного. Поставив пломбу. Я заплатив за неї 350 гривень. Страхова мені нічого не віддала. Мовляв, що це звичайне планове лікування. Зуби треба пломбувати щопівроку.

2012-го він уже не купував страховки. 5 тис. грн поклав на депозит у "Приватбанку". Якщо не хворітиме, витратить вклад на новий телевізор.

Страхування здоров'я і життя пропонують понад десяток компаній. Щороку треба платити від 300 до 7 тис. грн. Якщо клієнт доживе до 65 років без каліцтв, страховики обіцяють винагороду від 300 тис. грн до 1 млн. Стільки ж обіцяють родичам у разі смерті застрахованого. Але нічого не виплатять, якщо клієнт захворіє на гепатит, СНІД, рак.

— Я не знаю жодного випадку, щоб страховики виплатили комусь в Україні велику премію. Хтозна, чи існуватимуть ці компанії через 30 років. А якщо й виплатять мільйон, то за нього можна буде купити не більше, ніж зараз за 10 тисяч. Краще відкрити депозит у банку в іноземній валюті. Раптом захворієте, братимете гроші звідти, — радить 30-річний Анатолій Соболевський із громадської організації "Захист прав споживачів фінансових послуг".

Зараз ви читаєте новину «"Заплатив страховикам 6500 гривень, а отримав 550"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути