вівторок, 13 серпня 2013 05:45

"У квартирі має бути кава, чай, цукор, мило і презервативи"

Автор: підготувала Анна УСІК
 

— Во всех квартирах, которые сдаю в аренду, отключила телефоны. В январе один русский наговорил на 1,5 тысячи гривен. Поздравлял с Новым годом родственников в Греции, Франции и Штатах. Счет получила через месяц после того, как он сьехал, — каже киянка 36-річна Любов Герасимчук.

Винаймає п'ять квартир у центрі Києва. Здає їх подобово. Раніше працювала менеджером у столичному агентстві нерухомості.

— Якщо не лінуватися, на одній можна заробляти 20 тисяч гривень за місяць. Найвигідніші — на Хрещатику, біля метро Театральна і Золоті ворота. Найбільше замовлень на вихідні і свята. У липні, коли в Києві святкували хрещення Русі, навіть у готелях вільних місць не було. Приїхали багато туристів із Росії. Для москвичів і пітерців 100 доларів за квартиру — не гроші. У центрі Москви найдешевша обійдеться у 200 доларів за ніч.

Піднімаємося у квартиру-студію на вул. Хрещатик. За 10 хв. змінює рожевий комплект постільної білизни на білий. Пилососить у кімнаті й на кухні. У туалеті викручує лампочку, що перегоріла. На змієвик вішає три махрові рушники. 15 хв. миє джакузі.

— Жильців прошу виселитися до 11.00, заселяю після опівдня. Години вистачає, щоб перемити посуд, поміняти халати, витерти підлогу, начистити ванну і винести сміття. У квартирі має бути кава, чай, цукор, мило і презервативи. Із техніки — плазма, пралька, фен, мікрохвильовка та електрочайник. Інтернет не проводжу. В центрі майже всюди є безплатний вай-фай.

Каже, квартиранти інколи крадуть чашки й ножі. Двічі цупили банні халати. Раз хотіли винести плазму. Послухалася подругу-брокерку і в коридорі поставила камеру.

— У спальні не ставлю. Мені порнографії не треба. Часто орендують наречені для першої шлюбної ночі. Квартира на Хрещатику навіть мебльована для такої нагоди. Там кругле ліжко з подушками у формі сердець. Прикрашаю кімнату пелюстками троянд і залишаю у джакузі ароматизовані свічки.

80 -120 доларів коштує доба в елітній квартирі в центрі Києва. На свята Любов Герасимчук піднімає ціни до 150. На День Незалежності в неї вже забронювали чотири помешкання.

Три тисячі доларів заробляють пенсіонери за літо

Подружжя пенсіонерів Вікторія та Олександр Рисаки з травня по вересень здають агентству нерухомості свою двокімнатну квартиру на столичній пл. Перемоги.

— Донька на старості зробила нас бізнесменами, — розказує 59-річна Вікторія Іванівна. — За свою двушку біля універмагу "Україна" маємо по 8 тисяч гривень щомісяця. Літо проводимо на дачі у селі Тарасівка за 26 км від Києва. Донька винаймає нам двокімнатний будинок з усіма зручностями за 3 тисячі гривень. Порахували з чоловіком, що за літо заробляємо 3 тисячі доларів.

— Під Києвом дачу можна орендувати дешевше, ніж квартиру в столиці. За однокімнатку на Нивках платять 3,5 тисячі гривень. А дачу знімають за 2, — говорить столичний брокер Оксана Куриленко. — Найкраще дачу орендувати у квітні-травні. Тоді багато дешевих варіантів. Раджу винаймати з родичами чи знайомими 2-поверхові маєтки з виходом до Дніпра. Такі обійдуться у 5 тисяч гривень. Можна скидатися по 2,5 тисячі. Жити по черзі або на різних поверхах. Під Києвом найпопулярнішими дачними районами вважають Вишгородський та Обухівський. Бо поряд є ліси і водойми.

Зараз ви читаєте новину «"У квартирі має бути кава, чай, цукор, мило і презервативи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути