вівторок, 20 вересня 2016 05:55

Тричі починав бізнес на рибах для педикюру

— Купити готовий бізнес із рибами для педикюру можна за 13–27 тисяч гривень, — розповідає 36-річний Валентин Малик зі столиці.

— Уперше таку процедуру побачив у Таїланді сім років тому. Один сеанс на наші гроші коштував 300 гривень. Клієнт опускає ноги в акваріум із маленькими рибами гарра руфу. Вони об'їдають суху, змертвілу шкіру. Вирішив, що в Україні ця послуга буде теж популярною. Купив на 400 доларів риб. Виходив з акваріумом на вулицю щовихідних. Пропонував зробити педикюр. Ставив таку ж ціну, як у Таїланді. Охочих було мало. За два місяці риби почали дохнути.

Удруге риб купив 2013-го. Друг відкривав салон краси і згадав про цю процедуру. Замовляв риб у Туреччині. І я собі партію купив. Точку відкрив у супермаркеті. Суттєво знизив ціну. За 15-хвилинний сеанс брав 30 гривень. На свята пропонував знижки, — додає Малик. — Пройшов навчання. Дізнався, як правильно доглядати за рибами. Бізнес пішов непогано. Але мені треба було поїхати за кордон на кілька місяців. Дружина відмовилася допомагати. Мусив продати бізнес.

У січні цьогоріч товариш закривав салон краси. Викупив у нього акваріум із рибами для педикюру. Думав, сам користуватимуся. А потім дав оголошення в газету. Зателефонувала жінка, попросила привезти в офіс. Зразу вагався, але погодився. Тепер вожу акваріуми фірмами. Працівники замовляють процедуру в подарунок керівникам. Півгодини педикюру коштує 200 гривень. Додатково розраховуються за доставку. На Троєщині є фірма, що займається лаками. В керівника тріскалися п'яти, не міг ходити. До майстра в салон соромився йти. Попросив привезти акваріум, аби ніхто не бачив. Став постійним клієнтом. Процедури розписані на рік.

Маю три акваріуми. Доки в одному риби голодують, з іншими працюю. Щомісяця заробляю близько 15 тисяч гривень. Буває, і вночі викликають, тоді беру подвійний тариф. Щопівроку купую нову партію риб, за два місяці повертаю вкладені гроші. Влітку ставив акваріуми на пляжах. Мав удвічі більші заробітки.

Зараз ви читаєте новину «Тричі починав бізнес на рибах для педикюру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути