середа, 29 липня 2009 17:09

Таксист із райцентру щодня їздить на заробітки до столиці

— Раніше я тільки в нашому райцентрі працював, — розповідає таксист із міста Умань Черкаської області ЄвгенКулик, 34 роки.

Він возить людей власним легковиком "опель".

— Торік мені давали 1000 гривень офіційної зарплати. Ще був "лівий" заробіток. Це коли я брав пасажирів на вулиці, а не через диспетчера. За місяць виходило до 3 тисяч гривень. Тепер таксисти б"ються за замовлення. Бо з минулої осені клієнтів поменшало майже вдвічі. На 90-тисячний райцентр п"ять таксомоторних служб.

Євген Кулик три місяці їздить заробляти до Києва. Це 205 км в один бік. Щоб не ганяти порожняком, о п"ятій ранку підбирає чотирьох попутних пасажирів на автовокзалі в Умані. З кожного бере по 50 грн. За рахунок цього окуповує витрати на дорогу до столиці. Чоловік шукає пасажирів переважно в Голосіївському районі. Найвигідніше — біля Центрального автовокзалу або залізничних вокзалів.

— Приїжджі часто не орієнтуються в Києві. Таксисти можуть злупити з сільського дядька 50 гривень за півкілометра від автовокзалу до метро Либідська, — каже Євген.

До чоловіка підходить молода жінка з дитиною на руках. Запитує, скільки коштує доїхати до інституту Амосова. Так називають клініку серцево-судинної хірургії. Вона привезла дочку на обстеження. Приїхала з Вінницької області.

— У Києві не орієнтуюся, — каже. — З дитиною пішки не походиш. Тому й беру таксі.

Водії правлять за поїздку 40 грн. Хоча до інституту на вул. Амосова менш як 4 км. Євген погоджується везти її на десятку дешевше.

— Київ я вже вивчив як свої п"ять пальців. Знайду будь-яку вулицю, — хвалиться Євген.

Додому вирушає після 23.00. На Центральному автовокзалі знаходить попутних пасажирів до Умані або сіл по дорозі.

Заробітками задоволений.

— Виручка — в середньому 300 гривень на день, — запевняє. — Хоч іноді щастить зібрати 1000. Звісно, з них треба відрахувати на бензин. Правда, сплю мало. То інколи залишаюся на день удома. Хоча за кермом мені краще. Я недавно розлучився з дівчиною. За роботою менше про це думаю.

Зараз ви читаєте новину «Таксист із райцентру щодня їздить на заробітки до столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути