пʼятниця, 27 листопада 2015 07:45

Цигарки подешевшали на дві гривні

У листопаді цигарки з фільтром подешевшали в середньому на 2 грн. Виробники спускали ціну поступово — спочатку на одну марку, потім на другу, третю. Деякі магазини ще допродують залишки цигарок за старими цінами.

— З 2008 року кількість курців в Україні зменшилася майже на чверть — з 10,1 мільйона до 7,4, — говорить 48-річний Костянтин Красовський з Інституту стратегічних досліджень Міністерства охорони здоров'я. — Відповідно, кількість проданих поштучно сигарет зменшилася з 124 мільярдів до 73. Тому тютюнові компанії так панічно реагують, щоб втримати клієнтів. За чутками, йдуть цінові війни між виробниками. Їх чотири, контролюють приблизно однакові частки ринку.

Подешевшання цигарок погано вплине на здоров'я людей. Бо що нижча ціна, то більше курців. Подешевшанню радіють і контрабандисти. Вартість цигарок в Україні набагато нижча, ніж у Росії, Білорусі, не кажучи про країни Євросоюзу. Пачка "Вінстону" в нас коштує 17 гривень, у Росії — 33, в Білорусі — 24 гривні. Контрабанда сигарет з України може збільшитися.

Зараз ви читаєте новину «Цигарки подешевшали на дві гривні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути