понеділок, 01 лютого 2010 18:58

Покупки виносили через чорний хід

Автор: фото: Андрій ШМАТОВ
  Покупці чекають відкриття магазину ”Ельдорадо” на вулиці Глибочицькій у Києві. Там 29 січня розпродували за півціни ноутбуки та мобільні телефони. До відкриття — півгодини
Покупці чекають відкриття магазину ”Ельдорадо” на вулиці Глибочицькій у Києві. Там 29 січня розпродували за півціни ноутбуки та мобільні телефони. До відкриття — півгодини

29 січня супермаркет електроніки "Ельдорадо" на столичній вул. Глибочицькій улаштував розпродаж. Реклама обіцяла: ноутбуки "Ейсер Е627" даватимуть по 1999 грн. В інтернет-крамницях така модель коштує від 3,5 тис. грн. Стільникові телефони "Самсунґ Дуос С3212" теж за півціни — 649 грн.

Натовп почав збиратися після сьомої ранку. Перед відкриттям, о 9.00, під магазином близько 200 покупців. Охорона вмикає автоматичні розсувні двері, впускає перші два десятка. Наступного запуску чекають 15 хв.

— Що вони там так довго роблять? — хвилюються у натовпі.

Покупців випускають не через головний вхід, а через чорний. Він виходить на Косогірний пров. Дві жінки виносять картонні упаковки. До них кидається з десяток чоловіків, що стоять скраю натовпу. Жінки притискають коробки до себе.

— То це і є ті ноутбуки по 2 тисячі? — допитуються в них.

— Такі да, за 2 тисячі. Ноутбуків було багато — на двох чи трьох піддонах. А мобільники з іншого краю лежали. Ми по них не встигли, — відповідає 32-річна Олена.

Разом із подругою йде пішки до метро Контрактова площа. Вул. Глибочицька заставлена легковиками.

— Паша, я тут под "Эльдорадо" стою, дешевые "эйсеры" дают. Подходи. Только что зашла пара мужиков из магазина на Лукьяновке. Видно, наберут компов по дешевке, а потом продадут по нормальной цене, — говорить по стільниковому чоловік у дублянці.

За годину до магазину впускали тричі.

О дев"ятій ранку під магазином близько 200 покупців

— І звідки ото вони всі взялися? Все несуть і несуть коробки з чорного ходу. Видно, з учорашнього дня засіли в магазині. У холодильниках ховалися, чи що?! — жартують у черзі.

Розпродаж мав тривати до 12.00. Але потім підвезли ще дешевих мобільників та ноутбуків. Натовп розійшовся близько 13.00.

— Я зайшов у магазин о другій дня. Пощастило: взяв новий "ейсер", — розповідає 38-річний Олег. — 1,5 години тепер стою в черзі до каси.

У "Ельдорадо" працювало кілька кас. До кожної черга на 15–20 осіб. Решту товару продають зі знижкою 10–20%. Рідкокристалічний телевізор "ЕлДжі" з великим екраном — за 4,4 тис. грн. У інших крамницях такі від 5 тис.

— Спершу ми планували продати за півціни 100 ноутбуків " ейсер". Але їх розібрали за півгодини. Тому ми додали ще 400. Мобільних телефонів мало бути продано 200. Ми додали ще 300. Розпродаж тривав цілий день, замість трьох годин, — розповідає Лєра Толочина, 28 років, з торговельної мережі "Ельдорадо". — У лютому плануємо влаштувати такий же розпродаж ще в одному супермаркеті в Києві. Мабуть, продаватимемо телевізори. Потім такі акції проводитимемо в інших містах.

Недавно нічний розпродаж улаштовував новий магазин "Комфі" на Петрівці.

Зараз ви читаєте новину «Покупки виносили через чорний хід». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути