Ексклюзиви
вівторок, 04 квітня 2017 00:20

Німецький еколог відкрив на Закарпатті ферму буйволів

Автор: ФОТО надане Володимиром Добрянським
 

У селі Стеблівка Хустського району на Закарпатті працює єдина в Україні ферма буйволів. Її відкрив німецький еколог Мішель Якобі (на фото). Має 30 тварин. Сам їх доїть. З молока робить сир. Продає по 200 грн за кілограм.

— Буйволиця дає в чотири рази менше молока, ніж корова, — розповідає Мішель Якобі. — Воно жирніше і корисніше. Саме з такого виходить справжній сир моцарела. Навчився його готувати сам. Сири продаю у великих містах. А з місцевими жителями обмінююся продукцією. Даю їм молоко і сир, а вони мені приносять сало, овочі.

— Щоб розводити буйволів, треба великі площі — від 10 до 40 гектарів землі. Цих тварин не закриєш у клітку, бо вони розвалять її. Раніше діяла ще ферма на Хмельниччині. Тепер тільки на Закарпатті лишилася. Вкладення у такий бізнес великі. Тварин завозять з Італії. Один буйвол коштує від 19 до 40 тисяч гривень. Швидко повернути гроші і заробити не вдасться. Корова дає щодня 30 літрів молока, буйволиця — сім, — говорить спеціаліст із тваринництва 40-річний Володимир Добрянський.

Зараз ви читаєте новину «Німецький еколог відкрив на Закарпатті ферму буйволів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути