Ексклюзиви
вівторок, 15 грудня 2015 07:25

На відкриття чоловічої перукарні витратили 500 тисяч гривень

Автор: ФОТО: Ірина Патлатюк
  Перукарі стрижуть чоловіків у барбершопі в Черкасах. Це перша чоловіча перукарня у місті. Крім стрижки, тут пропонують корекцію бороди, гоління та пригощають напоями
Перукарі стрижуть чоловіків у барбершопі в Черкасах. Це перша чоловіча перукарня у місті. Крім стрижки, тут пропонують корекцію бороди, гоління та пригощають напоями

30-річний Дмитро ­Хижняк разом із друзями ­Давидом ­Тодуа і Яною ­Медведчук відкрив у Черкасах перу­­карню-барбершоп ("барбер" — у перекладі з англійської — "перукар". — "ГПУ"). Працюють із ­липня. Чоловіків стрижуть, голять, підрівнюють бороди, зафарбовують сивину. Жінок не обслуговують.

— Постійно шукаємо майстрів. Об'їздили училища, студії, центри краси. Там знають, що шукаємо перукарів-чоловіків. На співбесіду приходять зі своїми моделями, — розповідає Дмитро.

Заклад розташований в центрі міста. При вході зустрічає розпорядниця. У першому залі двоє майстрів стрижуть 30-річного чоловіка і 3-річного хлопчика. У другому — клієнт гортає глянцевий журнал. На столі лежать кілька примірників "Плейбоя" та комікси. На стіні висить дартс — мішень для кидання дротиками.

— Торік був у відрядженні у Сумах. Зайшов у подібний заклад. Дуже сподобалося. Коли вдруге приїхав у це місто, спеціально пішов у барбершоп. Тоді задумав відкрити такий заклад у Черкасах, — продовжує Дмитро. Пригощає кавою. Її тут готують для клієнтів. — Барбершоп — не звичайна перукарня, а чоловічий клуб.

На відкриття салону витратили майже 500 тис. грн.

— Гроші пішли на ремонт, оренду приміщення, меблі, навчання персоналу. Все обладнання — фірмове. Коли ці гроші окупляться, порахувати важко, бо працюють лише два майстри. Запис — на кілька тижнів наперед. Коли буде п'ять майстрів, ситуація зміниться. Приміщення орендуємо. Вибрали в центрі міста, бо 60 відсотків клієнтів потрапляють до нас за принципом: ішов, побачив, зайшов. Потім стають постійними відвідувачами.

Зарплата залежить від кількості наданих послуг. Часто клієнти залишають ще й чайові.

Стандартна послуга в закладі коштує 150 грн.

— Це вартість комплексу — стрижка, миття голови, якщо треба до стрижки, і обов'язково — після. Також нанесення косметичних засобів. Плюс смаколики — чай, кава. Є й алкогольні напої — віскі, ром, джин, єгермейстер, — каже Дмитро. — У Києві за такі послуги правлять 300–330 гривень. Якщо ще підрівняти бороду, то гривень 500. Косметику беремо американську. Акцій не проводимо, це неперспективно. Поки є лише одна — пільга іменинникові. Знижку на стрижку вибивають у дартс. Максимальна — 60 відсотків. Коли визначалися з клієнтурою, то думали що це — люди від 18 до 40 років, які люблять себе, готові балувати себе. Виявилося, маємо ще один сегмент — діти. Їм дуже подобається стригтися і одночасно гортати комікси, пити сік. Пропонуємо послугу "тато і син". Хлопчиків до 12 років разом із татами стрижемо дешевше, ніж коштує окремо доросла і дитяча стрижка.

Волосся з вух прибирають палаючою ниткою

Перша перукарня-барбершоп в Україні запрацювала 2013 року в Києві. На її відкриття пішло майже $100 тис. Кожному клієнту пропонують віскі. Якщо не вживає алкоголю або прийшов з неповнолітнім сином — чай. Середній чек у закладі становить 250–300 грн.

— Кожен наш майстер уміє зробити королівське гоління небезпечним лезом, прибрати волосся з вух за допомогою палаючої нитки, скоригувати форму брів, — говорить журналістам власник закладу Артур Асатрідіс. Має їх два у столиці. В найбільшому за день обслуговують 60 клієнтів.

Зараз ви читаєте новину «На відкриття чоловічої перукарні витратили 500 тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути