четвер, 04 листопада 2010 15:58

ІКАО визнала зразковими біометричні паспорти, розроблені "ЄДАПС"

Автор: фото: Юс дизайн
  Консорціум ”ЄДАПС” представив Україну на шостому міжнародному симпозіумі і виставці Міжнародної організації цивільної авіації ІКАО
Консорціум ”ЄДАПС” представив Україну на шостому міжнародному симпозіумі і виставці Міжнародної організації цивільної авіації ІКАО

Із 1 по 4 листопада 2010 року в канадському Монреалі відбулися Шостий міжнародний симпозіум і виставка Міжнародної організації цивільної авіації ІКАО. Вони були присвячені машинозчитним проїзним документам, застосуванню біометрії та стандартів безпеки у сфері ідентифікаційних документів для ефективної боротьби з тероризмом і організованою злочинністю. Це одна з ключових подій галузі. У ній беруть участь представники державних органів, міжнародних організацій і компаній. Україну на авторитетному форумі традиційно представляє Консорціум "ЄДАПС".

Відкриваючи симпозіум, генеральний секретар ІКАО Раймонд Бенжамін відзначив, що електронні біометричні паспорти введені вже в 91 країні.

Нагадаємо, що ЄС у рамках безвізового діалогу також вимагає від України впровадження електронних проїзних документів. Більш того, наша країна технічно повністю готова до цього, про що неодноразово заявляв український Консорціум "ЄДАПС" — світовий лідер у сфері виробництва ідентифікаційних документів.

Зайве підтвердження тому — в офіційному звіті журналу ІКАО, поширеному на симпозіумі, електронні документи Інтерполу, які розробив і виготовляє "ЄДАПС", визнані зразковими. Інформація про це була розміщена на обкладинці журналу ІКАО, а також у статті.

В офіційному звіті йдеться: "Ініціатива Інтерполу по виготовленню нового проїзного документа для правоохоронних органів підкреслює нові прагнення у сфері світової безпеки та ідентифікації, підтримувані ІКАО в рамках реалізації проектів із впровадження машинозчитних документів. Електронні паспорти працівників Інтерполу виготовляють у тісній співпраці з Консорціумом "ЄДАПС".

Відзначимо, що в паспортах Інтерполу застосовують суперсучасні голографічні захисні елементи, які неможливо підробити і які забезпечують легкість у визначенні достовірності документа неозброєним оком.

Як розповів під час виступу на симпозіумі директор управління стратегічного планування Інтерполу Джиліано Дзаккарделлі, дані документи розроблені в партнерстві з Консорціумом "ЄДАПС". Компанія застосувала найсучасніші й найзахищеніші ідентифікаційні технології, щоб забезпечити спрощення процедур перетину кордонів офіцерами міжнародного правопорядку.

— Ці документи є зразком високозахищених машинозчитних документів, — підсумував Джиліано Дзаккарделлі.

Високий інтерес викликала доповідь директора Центру біометричних технологій Консорціуму "ЄДАПС" Дмитра Повесьми, в якій він відзначив повну готовність України до випуску електронних документів.

Нагадаємо, 13–15 жовтня на такому ж авторитетному форумі "Інтерґраф-2010" в іспанській Барселоні український Консорціум "ЄДАПС" представив власне устаткування для лазерного гравіювання та електронної персоналізації ідентифікаційних документів. Новинка українського виробника шокувала представників багатьох компаній із розвинених країн — постачальників рішень і послуг у галузі ідентифікаційних документів. А Україна по праву ввійшла до елітного світового клубу виробників устаткування персоналізації.

Зараз ви читаєте новину «ІКАО визнала зразковими біометричні паспорти, розроблені "ЄДАПС"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути