середа, 18 жовтня 2017 00:30

Хто отримує найвищі зарплати

Анатолій Майстренко, 34 роки, агент із працевлаштування з Полтави:

— Зарплату від 10 тисяч гривень отримують працівники ­нафтогазового сектора, проектувальники будинків, менеджери з реклами, кухарі в ресторанах. На Полтавщині багато хлопців після закінчення технічного університету мріють потрапити в нафтогазові фірми. Працювати монтажниками веж, буровиками, водіями цементовозів чи агрегатів. Там можна ­отримувати понад 20 тисяч гривень. Але влаштуватися на роботу складно, бо зазвичай начальство бере людей через кумів-сватів. Навіть агентствам важко всунути туди клієнта. У моїй практиці вдавалося ­зробити це двічі.

Марина Сорокіна, 48 років, заступник директора центру зайнятості Черкаської області:

— Найбільш затребувані — трактористи, агрономи, інженери, різноробочі та прибиральники. Зараз сезон, коли є багато вакансій для операторів котельні, кочегарів. Для безробітних влаштовуємо спеціальні навчання, якщо маємо замовлення роботодавців. Є курси для трактористів, зварників, швачок, перукарів, манікюрниць. Найвищу зарплатню отримують керівники в різних сферах, програмісти, головні бухгалтери та працівники сільського господарства в сезон — 8–12 тисяч гривень.

Оксана Абраменко, рекрутер зі Львова:

— Від 10 тисяч гривень платять спеціалістам транспортної логістики, завідувачам складів, фінансистам, аналітикам, головним бухгалтерам на підприємствах. Середня зарплата на Львівщині — 5–6 тисяч. Бракує досвідчених зварювальників, електриків, механіків. Перша причина — робота за кордоном. Друга — останні 10 років ці професії не є престижними. Раніше виставляли вакансію і в перший день отримували 100 відгуків. Із них проводили 50 співбесід телефоном і 10 особисто. Тепер, якщо відберемо п'ять працівників зі 100 на співбесіди — хороший результат.

Зараз ви читаєте новину «Хто отримує найвищі зарплати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути