Ексклюзиви
вівторок, 27 вересня 2011 08:15

До Дня вчителя на подарунки педагогам готують смартфони і сковорідки

До Дня вчителя, 2 жовтня школярі складаються на подарунки.

У вінницьких школах здають від 50 до 100 грн. Вчителі подарунки замовляють.

— Наша попросила гроші. Даруємо тисячу гривень. Ще візьмемо коробку цукерок і квіти, — розповідають батьки вінницької середньої школи на вул. Гоголя. — Торік не вгодили. Купили срібні сережки й ланцюжок. Класна керівничка так скривилася. То цього року заказала наперед ще 1 вересня.

У сільських школах батьки складаються по 25–30 гривень.

— Ми подаримо французькі духи, квіти і цукерки. Торік дарували пальму за 300 гривень, — розповідає 38-річна Катерина Ільчук із села Селище Тиврівського району Вінниччини. Вона виховує чотирьох дітей. — Раніше купували сервізи чайні чи кавові. Тепер учителі просять такого не приносити. Але від хороших сковорідок чи набору каструль з антипригарним дном не відмовляються.

В Одесі батьки школярів здають до 300 грн.

— Вчителька заказала смартфон "Епл" за 4,5 тисячі гривень, — розповідає 34-річна Людмила Осипчук. Вона голова батьківського комітету в школі на Французькому бульварі в Одесі. — В класі 30 учнів. Частину грошей витратимо на подарунок. Решту вручимо через кілька тижнів, на день народження. В нашої класної керівнички юбілей. Хоче справляти в ресторані. Попросила привітати наперед  грішми. Мусимо здавати, бо в нас уже випускний клас.

Будь-який збір коштів на подарунки вчителям можна оскаржити.

— Не здавайте і вам нічого не буде, — пояснює приватний адвокат 37-річний Володимир Антонюк із Вінниці. — Якщо батьки-"активісти" лякають, що подадуть списки тих, хто відмовився здати на подарунок, налякайте їх прокуратурою. Не думаю, що вчителька зважиться занизити оцінку. Так само не здавайте гроші на потреби школи чи класу. Особливо якщо вам не дають квитанції та детального звіту, на що ті кошти витратили.

Зараз ви читаєте новину «До Дня вчителя на подарунки педагогам готують смартфони і сковорідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути