вівторок, 20 вересня 2016 05:05

Будинок на острові продали за мільйон доларів

— Торік квартири масово купували фермери. Гривня падала, люди везли готівку мішками, — розповідає агент із продажу нерухомості 42-річна Майя Павлій. Працює в Полтаві.

— Тепер поступово роблять ремонти. Планують продати чи здавати в оренду. Головне, що гроші не пропали. Багато тримають житло для внуків. Переважно фермери беруть 3-кімнатки. Після великих сільських хат однокімнатні квартири надто тісні.

На елітні квартири вартістю 100–300 тисяч доларів завжди черга. Такі купують судді, юристи, власники великих підприємств, топ-менеджери нафтогазових компаній. Довго підбирають площу, розташування. Крутять носом, аби збити ціну. Як щось не подобається, відмовляються від послуг агенції нерухомості. Але все одно повертаються через деякий час.

Був клієнт з обласної адміністрації, який хотів придбати квартиру в будинку біля Білої альтанки (пам'ятка архітектури в Полтаві. — ГПУ). Готовий був віддати будь-які гроші. Його не цікавила кількість кімнат. Прокурор один мріяв про 2-поверхову квартиру. Знайшов і зареєстрував на матір. Найдорожче помешкання, що продавала, коштувало близько 600 тисяч доларів. Мало 600 "квадратів" площі. Розміщене на двох верхніх поверхах будинку в центрі міста. На даху — велика тераса. Забудовник залишив квартиру собі, але згодом переїхав у заміський дім.

Поменшало клієнтів-іноземців. Росіяни, які мали житло в Україні, ­спродують його. Купували вони переважно квартири в центрі на ­170–180 "квадратів", із підземним паркінгом.

За мільйон доларів продали будинок на острові в заплаві Ворскли. Він на 600 "квадратів". Є кілька гостьових будинків поряд. Багатії, як правило, мають кілька помешкань — у місті та за межами. Вимагають, щоб у будинку був газовий, твердопаливний, електричний котли. Ставлять сонячні батареї, аби економити на комунальних. Ретельно підбирають сусідів.

Зараз ви читаєте новину «Будинок на острові продали за мільйон доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути