пʼятниця, 13 листопада 2015 06:40

Будинки утеплюють за гроші Євросоюзу

У місті Долина Івано-Франківської області за кошти Євросоюзу утеплюють панельні будинки.

— Наше місто обрали з-поміж 46 претендентів. Євросоюз виділив 773 тисячі євро. Це 80 відсотків потрібних коштів. Цього року плануємо утеплити 13 будинків, — каже 28-річний Олександр Жовнір, радник міського голови. — Грант виграли завдяки правильно підготовленому проекту. Ми єдині не просили кошти на нову котельню. У Долині центрального опалення немає з 2005 року. Будинки, які варто утеплити, вибирали самі. Головне, щоб усі жителі підтримували це. З однієї квартири здавали від 2 до 5 тисяч гривень. Дехто оформив кредит. Міськрада виділила гроші на погашення відсотків. Будинки утеплюємо повністю, а не клаптиками. Використовуємо мінеральну вату. Вона краща, ніж пінопласт — не пліснявіє, довго служить. Проект розрахований на три роки. Загалом утеплення потребують 100 багатоповерхівок.

Раніше за кошти ООН у Долині утеплили дитячий садок і будівлі, де розташовані державні установи. Після цього використання газу для опалення зменшилося вдвічі.

Зараз ви читаєте новину «Будинки утеплюють за гроші Євросоюзу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути