четвер, 11 лютого 2010 18:40

Безробітним жінкам пенсію призначать в 53,5 року

"Я безробітна, до пенсії залишилося 10 місяців. Живу далеко від райцентру, але мушу кожен тиждень їздити відмічатися в центр зайнятості. Чула, ніби є такий закон: якщо до настання пенсійного віку залишилося півтора року, то можна оформитися на пенсію".

Питає Надія Кузьминська із с. Вербка Крижопільського р-ну Вінницької обл.


Жінка справді може оформитися на пенсію раніше, пояснює Тамара Байша, 39 років, зі Староміського відділення пенсійного фонду Вінниці. Це передбачено ст. 26 Закону України "Про загальнообов"язкове державне пенсійне страхування" N1058-IV від 9 липня 2003 року.

— Щоб оформитися на пенсію, жінка повинна взяти довідку із центру зайнятості для призначення пенсії. У довідці має бути вказано причину, за якою її направляють на пенсію достроково. Це можливо, якщо їй упродовж року не можуть знайти підходящу роботу. Або звільнили за скороченням штату. Підставою для дострокового виходу на пенсію може бути й висновок лікувальної комісії, що стан здоров"я людини не дозволяє виконувати попередню роботу. До настання пенсійного віку виплати такій пенсіонерці має проводити центр зайнятості.

Зараз ви читаєте новину «Безробітним жінкам пенсію призначать в 53,5 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути