пʼятниця, 27 листопада 2015 07:10

Як зміняться ціни на продукти до кінця року

Василь Вінтоняк, 42 роки, директор консалтингової компанії "Інфагро":

— Літр молока в магазинах подорожчає на 50 копійок, твердий сир — на 10 відсотків, вершкове масло — на 15. Ціни зростатимуть не одразу, а в кілька етапів. Основна причина — збільшення вартості сировини. Якісне молоко додало в ціні майже на гривню, тепер його закуповують по 5,5–6,3 гривні. У вересні та жовтні Росія дозволила деяким українським заводам завозити на свою територію сири й молочну продукцію. Це пожвавило попит, підняло закупівельні ціни.

Ірина Паламар, 33 роки, голова асоціації тваринників України:

— Ціни на м'ясо можуть традиційно зрости перед Новим роком. Відсотків на 10, не більше. Бо попит на нього й так невеликий. В Україні в середньому кожен житель споживає 55 кілограмів м'яса на рік: курятини — 24, свинини — 23, інші види — вісім. У країнах Латинської Америки, США на душу населення припадає до 160 кілограмів на рік. Зараз у магазинах продають переважно вітчизняне м'ясо. Імпортувати стало не вигідно через курс долара.

Олександра Ковальчук, 23 роки, експерт Українського клубу аграрного бізнесу:

— Другий місяць ціни на хліб не змінюються. Суттєвого здорожчання до кінця року не прогнозуємо. Можливо, відсотків на 5–10. Зросте вартість гречки. Цього року її менше посіяли. Міністерство агропромрозвитку звернулося до Антимонопольного комітету, щоб перевірив обґрунтованість підвищення цін на гречку. Зараз борщовий набір коштує 46 гривень. До кінця грудня за нього віддасте близько 50. Яйця в листопаді продавали на 10 відсотків дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Як зміняться ціни на продукти до кінця року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути