вівторок, 04 грудня 2012 07:00

Зарплати за грудень не буде

Учителям та медикам з липня затримують зарплати.

— Найбільша заборгованість — у Чернігівській і Луганській областях. Наприклад, у місті Брянка на Луганщині виплачені тільки 11 відсотків зарплати за жовтень, і зовсім нічого — за листопад. Є випадки, коли на один день у тиждень людей відправляють у відпустки за власний рахунок. Знімають надбавки і доплати, виплачують лише ставку. Щоб розрахуватися, місцева влада бере кредити, — говорить Вікторія Коваль, 56 років, голова профспілки працівників охорони здоров'я України. — Наступної середи мають внести зміни до закону про Держбюджет, щоб виділити 1,3 мільярда гривень на зарплати медикам.

Половина київських учителів не отримали платню за жовтень. За грудень можуть узагалі не виплатити, припускають у профспілці освітян.

— На зарплати бюджетникам не вистачає 10 мільярдів гривень, — пояснює Павло Розенко, 32 роки, провідний експерт центру Разумкова. — Державний бюджет провалений по всіх фронтах. Промислове виробництво падає. У наступні місяці держава повинна віддати за зовнішнім запозиченням близько 50 мільярдів доларів. Звідки візьмуться гроші на зарплати, невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Зарплати за грудень не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути