четвер, 26 січня 2017 10:54

Письменник закликав українців виїжджати за кордон

Письменник закликав українців виїжджати за кордон

Усім охочим емігрувати український письменник порадив — їхати. Таку думку у своєму блозі на "Радіо Свобода" висловив письменник Андрій Любка, який нещодавно повернувся з Польщі жити в Україну.

"Хоч я й належу до людей, які повернулися на батьківщину, усім охочим емігрувати раджу: їдьте! Бо доки самі не спробуєте, доти й не знатимете, почім фунт емігрантського хліба. Набирайтеся досвіду, вчіть мови, заробляйте гроші і плекайте свою тугу за рідним краєм. Знаю по собі, як людині не вистачає українських страв. "Валютою" серед емігрантів стають барбариски, гречка, квас. Людина хоче повернутися в рідне місто, як захоплено закордонним друзям розказує за столом про красу Карпат, як у неї день за днем з мрії вибудовується план про повернення "до себе" й початок власної справи вдома. Тож їдьте, але потім повертайтеся!" – написав Любка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Залишаючи Україну, ми капітулюємо" - соцмережі про еміграцію

Письменник наголошує, що любить Україну, вона його надихає.

"Чому я повернувся? Відповідь проста: моя країна надихає мене. У ній я почуваюся, як риба у воді. Тут я вдома. Я знаю її вади, але не можу без неї жити. Я знаю, що своєю позицією, своєю працею змінюю її, і коли ми досягнемо нарешті результату – він буде і моїм також, у ньому буде мій скромний внесок. Не раз повертаючись із далеких закордонних мандрів, я з тривогою дивився на кількість кілометрів до українського кордону: існував підсвідомий страх, що поломка станеться ще в зарубіжжі, і доведеться невідомо що робити, невідомо до кого звертатися. Що б там не казали, а в Україні я знаю, як дати собі раду, і навіть упевнений, що легко знайдуться люди, які захочуть мені допомогти – взяти на буксир, відлити пального, просто зупиняться поцікавитися ситуацією й почнуть дзвонити знайомим механікам", – зазначив Любка.

Зараз ви читаєте новину «Письменник закликав українців виїжджати за кордон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1199
Голосування Що змушує вас думати про еміграцію?
  • Низькі заробітки
  • Імпотенція політичної еліти
  • Війна
  • Відсутність перспектив особистого і професійного розвитку
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути