вівторок, 16 серпня 2016 11:27

Молодят одружував міністр

В Києві у сервіс-центрі "Готово!" започаткували пілотний проект "Шлюб за добу". Київ став четвертим із шести міст, де українці можуть одружитися без бюрократичних перепон і затримок, пише "Урядовий кур'єр".

 

"Ми ухвалили рішення, що треба відходити від радянських бюрократичних процедур, які існували в Україні протягом останніх років, коли молоді пари мали чекати місяць, а іноді й більше, щоб зареєструвати шлюб. Факти свідчать про те, що в кожному четвертому випадку пари змушені були шукати шляхи, щоб пришвидшити цей процес. Тому ми створили умови, щоб вільні українці могли вільно вирішувати, коли їм одружуватися", — зазначив під час церемонії міністр юстиції Павло Петренко.

Міністр юстиції нагадав, що 19 серпня аналогічний сервіс розпочне роботу у Львові, а на початку вересня — в Херсоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У всьому світі люди святкують весілля у вузькому колі сім'ї – експерт

"Сервіс популярний серед громадян, про що свідчить статистика одружень за новою процедурою. З моменту початку роботи проекту в Сєверодонецьку, Одесі та Маріуполі майже 200 українських молодих пар зареєстрували шлюб за цією процедурою", — повідомляє Мін'юст.

Петренко також наголосив, що з наступного року аналогічна процедура працюватиме в усій країні. Також повідомив, першими у столиці за новою процедурою шлюб узяли переможці конкурсу історій кохання. Він закликав усі молоді пари, які збираються одружитися, долучатися до конкурсу і стати першими, хто візьме шлюб під час запуску пілотного проекту у Львові та Херсоні.

Нагадаємо, із 31 липня в Україні запрацювала послуга "Одружитися за добу". Одеса стала першим містом в Україні, в якому почали реєструвати шлюб за 24 години.

Зараз ви читаєте новину «Молодят одружував міністр». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути