неділя, 25 вересня 2016 09:32

10 дивовижних весільних традицій світу
10

На Самоа сукня нареченої робиться з кори тутового дерева.

 

У Нігерії свої ідеали краси. Якщо наречена до весілля, або в перший час після нього не набере пишних форм, наречений має повне право відправити її назад до батьків - від'їдатися.

 

А ось в Кенії є звичай, за яким в перший місяць після весілля наречений повинен носити жіночий одяг, щоб повною мірою відчути, як важко бути жінкою.

 

У Намібії замість фати наречена надягає спеціальний головний убір, який називається "Экори". Він виготовляється з козячої шкіри, яка до того ж натирається смолою, жиром і червоною охрою.

 

В ефіопському племені Сурма є звичай, за яким дівчині за деякий час до весілля видаляють нижні зуби, проколюють губу і вставляють в неї глиняний диск. Час від часу диск замінюють на аналогічний, але більшого діаметра. Чим більший діаметр диска, тим більше придане нареченої, адже саме диск символізує рівень багатства сім'ї нареченої.

 

На острові Ява перед реєстрацією шлюбу пара повинна сплатити мито до бюджету. 25 щурячих хвостів молодята повинні здати в місцеву адміністрацію в якості весільного мита.

 

Поняття першої шлюбної ночі в Албанії дуже умовне. Існує традиція, за якою 3 дні і три ночі новоспечена дружина повинна чинити опір зазіханням чоловіка на виконання сімейного обов'язку. Це робиться для того, щоб заплутати злих духів.

 

А ось ненці особливо не заморочуються з весільними стравами, і подають гостям сирову оленину.

 

Все просто на острові Тромбріан, що поряд з Новою Гвінеєю. Хочеш заміж — поїж з майбутнім чоловіком з однієї тарілки на очах у інших членів племені. Після такого обряду пара вважається одруженою.

 

На весільному бенкеті на осторові Балі збираються тільки жінки. Чоловіки відпочивають. Адже саме вони готують усі страви для весільного частування.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пара карликів зіграла казкове весілля

Зараз ви читаєте новину «10 дивовижних весільних традицій світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути