понеділок, 08 липня 2013 06:45

У полі біля Цеперова з'явилося 50-метрове коло

Автор: фото: Євген Борісов
  Гігантське коло в полі біля села Цеперів з’явилося у ніч на вівторок. Першими його побачили селяни, які їхали до Львова на роботу
Гігантське коло в полі біля села Цеперів з’явилося у ніч на вівторок. Першими його побачили селяни, які їхали до Львова на роботу

— Тої ночі пси гавкали. Лежала кілька годин і не могла заснути. То все-таки щось позаземне, — 65-річна Ярослава жене патиком корову на околиці села Цеперів за 15 км від Львова. На пшеничному полі біля села в ніч на 25 червня з'явилося коло діаметром близько 50 м. Місцеві вважають, що туди прилітали інопланетяни.

— Дев'ять років тому понад тисячу людей бачили, як над хатами літали якісь оранжеві об'єкти. Кола на полі могли би стати візиткою села, привабити туристів, — каже війт Андрій Андрущенко, 33 роки.

— Багато наших селян працюють у Львові. Вранці йдуть до траси понад поле. Усі бачили це коло й дивувалися, — говорить Любов Козлова, 39 років. — Далі почали згадувати, що вночі було якесь сильне сяйво. Сусіди чули шум і не могли спати. Не думаю, що таке люди могли зробити, хіба якийсь хворий. Там просто не було ніякого людського сліду.

Про надприродне явище селяни радять розпитати 35-річного Тараса Кисіля.

— Він розумний, у Києві працював геологом. Коли два роки тому в селі з'явилася чупакабра, він то всьо розслідував. Пояснив, що то насправді була росомаха. То і про НЛО розкаже, — Ярослава просить сусідських дітей провести до односельця.

Господар виходить із хати через гавкіт песика.

— Колись мені дідо розповідав: вони з товаришем бачили, як у сусідньому селі з неба щось яскраве в поле влетіло. Пішли туди — трава лежить закручена й усередині того вихору дірка, — погладжує виголене підборіддя. — Може, тоді й прилітало НЛО чи скоріш був метеорит. А зараз переконаний, що це зробили люди. Я викликав хлопців із київської організації "Зонд", вони займаються аномальними явищами. Тільки глянули на кола, сказали, що тут мало цікавого.

Від ґрунтовки до малюнка у пшениці веде широка стежка. Поряд у колоссі лежать три велосипеди. Школярі із сусіднього селища Новий Яричів  приїхали подивитися.

— Зараз по всіх селах обговорюють ці кола, — каже Ярослав Турик, 16 років. — Тут якісь хмари бачили, блискавки. Таке людині нереально зробити.

— Та нє, хлопці, для цього вистачить двох, — перебиває геолог. — Те, що люди бачили якесь сяйво, так це фури по трасі їхали. Малюнок зроблений на доріжці для техніки, що обробляє поле. Тобто по ній хтось прийшов, установив жердину, протягнув від неї шнурок і по ньому робив кола, втоптуючи траву якоюсь дошкою. Та й кола не є ідеально рівними, — показує зазубрини завдовжки близько 5 см. — Видно, що стебла механічно поламали. Колоски жовтіють та підсихають. У місцях справжніх аномалій вони інтенсивніше ростуть і набухають на згині. За 100 метрів від кругів через два дні побачив ще три вм'ятини краплевидної форми. Вони справді зроблені ніби не людиною. Кажуть, інколи після таких рукотворних малюнків на поле справді прилітають інопланетяни.

Керівник центру вивчення аномалій "Зонд" 28-річний Артем Білик не відкидає версії, що кола утворив позаземний об'єкт.

— Ми взяли в Цеперові зразки пшениці й ґрунту і надіслали до трьох лабораторій на біологічний та хімічний аналізи. Відповідь, чи відбулися якісь зміни у структурі, матимемо через місяць, — розповідає телефоном. — Щороку отримуємо два-три повідомлення про такі явища. На жаль, зазвичай інформація приходить із запізненням. Невеликого дощу достатньо, щоб результати аналізів були хибні. Два роки тому за 30 кілометрів від траси на Вінниччині виявили схожий малюнок. Дослідження показали, що там було щось аномальне. А ось 2007-го на Полтавщині селяни переборщили з добривами, від цього і з'явилися кола.

Після контакту з інопланетянином жінка три роки не ходила в туалет
У 1950-х Федір Кувалкін із міста Рудки Самбірського району виявив на пшеничному полі коло. Покликав туди директора колгоспу. Той запевнив, що це  метеорит.
9 вересня 1977 року Медіна Муратова з Латвії ночувала в кемпінгу за 50 км від Львова. Вночі прокинулася й побачила над собою істоту з неприродно вузькою талією і великими синіми очима в одязі кольору металу. Коли жінка закричала, істота вмить опинилася під стелею. Подруга Муратової тієї ночі бачила ту саму істоту, яка розчинилася в повітрі.
21 жовтня 1990-го біля Львова місцева, збираючи гриби, зустріла дивного чоловіка 2-метрового зросту. Він був у темному блискучому скафандрі з шоломом. Незнайомець посвітив на неї жовтим ліхтариком і зник. Після того жінка три роки не ходила в туалет, хоча регулярно їла і пила. Лікарі розводили руками.
7 листопада 1997-го о 21.30 Олег Сеник з матір'ю і бабусею спостерігали НЛО в селі Великий Дорошів Жовківського району. Тарілка діаметром близько 20 м пролетіла на висоті 30 м. По краях блимали різнокольорові вогні.
Уфологи кажуть, що на відеозаписах катастрофи літака у Скнилові 27 липня 2002-го у сповільненому режимі помітно, як біля нього пролетів об'єкт, схожий на довгу сигару або циліндр.

Зараз ви читаєте новину «У полі біля Цеперова з'явилося 50-метрове коло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути