четвер, 23 серпня 2012 07:15

"Партії регіонів уже ніщо не допоможе"

Автор: фото: Наталія Чубенко
  Олег Канівець: ”Електорат у нас переважно сільський, національно-патріотичного спрямування. Тому є впевненість у перемозі”
Олег Канівець: ”Електорат у нас переважно сільський, національно-патріотичного спрямування. Тому є впевненість у перемозі”

Близько сотні кандидатів балотуються до Верховної Ради у 12 виборчих округах Львівської області. Про особливості цьогорічної виборчої кампанії розповідає 49-річний Олег Канівець, кандидат від Об'єднаної опозиції у виборчому окрузі №126.

— В Україні є округи, що нараховують близько 40 кандидатів. Серед львівських кандидатів багато людей із бізнесового середовища, які не знайшли підтримки в політичних партій. Та немало й політиків, ображених на те, що не знайшли підтримки серед людей. Усі йдуть самовисуванцями і мають досить примарні шанси. Вони повинні відповісти людям, чому розхитують Об'єднану опозицію і своє особисте ставлять вище загального добра. Є кандидати, які називають себе опозиціонерами, хоч реально підтримують нинішній режим. На жаль, багато таких сховалися за плечима партії "Удар".

Хто в області отримає найбільше мандатів?

— По восьми округах ідуть висуванці від Об'єднаної опозиції. По чотирьох — від "Свободи". Вони фаворити. Ми домовилися так, що в одному окрузі не пересікатимемося. Хотіли, щоб у цій домовленості брав участь і "Удар". Але він на це не пішов. Щодо партійних списків, то до 60 відсотків голосів львів'ян буде за Об'єднану опозицію, 20 — за "Свободу". 10-15 відсотків поділять решта політичних сил.

Чим ваш виборчий округ особливий?

— Сюди входять Стрийський і Жидачівський райони. Найбільша проблема — безгрошів'я серед населення. Катастрофічна ситуація з дорогами. Люди без роботи. Руйнівний стан ФАПів і лабораторій, відсутність медикаментів. Є проблеми з освітленням вулиць. Усе це я враховую у своїй особистій передвиборній програмі.

Я щодня проводжу по три-п'ять зустрічей. Спілкуюся з людьми очі-в-очі. Хочу об'їхати всі населені пункти. Електорат у нас переважно сільський, національно-патріотичного спрямування. Тому є впевненість у перемозі. Проголосувавши за Об'єднану опозицію, місцеві в майбутньому отримають вирішення своїх проблем.

Які висновки зробили із зустрічей з людьми?

— Треба радикально змінити пенсійне законодавство. Сьогодні є 14 пенсійних законів і тільки один стосується 14 мільйонів пенсіонерів. Решта — кількох сотень тисяч колишніх чиновників, суддів, нардепів, працівників прокуратури та СБУ. Існує разюча дискримінація. Мінімальна пенсія — 948 гривень, а обрані отримують по кілька і навіть кільканадцять тисяч. Має бути один закон для всіх, де за основу братиметься середня зарплата за 2009 рік. Та враховуватимуть три критерії — стаж, середня зарплата та умови праці. Пенсія має нараховуватися у 65 відсотків середньої зарплатні. Це є у нашій програмі.

У сфері оподаткування пропонуємо залишити лише сім податків: на додану вартість, на прибуток підприємств, акцизний збір, плата за користування природними надрами, на нерухомість, землю і доходи фізичних осіб. Перші чотири формуватимуть дохідну частину державного бюджету, решта — місцевих бюджетів. Буде чітко зрозуміло, із чого формується бюджет територій.

Удвічі скоротимо чиновницький апарат — як у Грузії. Створимо єдиний дозвільний центр, куди людина зможе звернутися з усіх питань — від отримання паспорта до оформлення спадщини. Таким чином люди не залежатимуть від чиновників. Правоохоронні органи працюватимуть за прозорими стінами — люди з вулиці бачитимуть цю роботу.

Але головне — отримати більшість у Верховній Раді та усунути цю владу. Першими кроками в парламенті буде скасування всіх антиконституційних законів, що ця влада понаприймала. Закон про мови, підписання Харківських угод мають бути скасовані. Далі — прийняття закону про відкликання народного депутата. Народ має право ініціювати імпічмент президенту й відкликати свого обранця.

Які порушення можливі на майбутніх виборах?

— Маніпулюватимуть голосами емігрантів. Це особливо стосується нашого регіону, де заробітчан дуже багато. Також буде проблема підкупу. Уже сьогодні в районах меценати роздають подарунки. Можна припустити, пропонуватимуть і конкретну плату за голос.

Які шанси Партії регіонів і комуністів?

— Мовний закон підніме рейтинг "регіонів" на Сході та Півдні. На Львівщині "регіоналам" уже ніщо не допоможе. У них є шанси набрати не більш як 2-3 відсотки. Популярність комуністів може бути на відсоток-півтора вищою, не більше. Бо люди розуміють, як живе сьогодні лідер КПУ Симоненко, якими автомобілями їздять партійці-"регіонали", хто живе в "Межигір'ї".

Зараз ви читаєте новину «"Партії регіонів уже ніщо не допоможе"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути