четвер, 28 липня 2011 15:28
Юрій Луканов
Юрій Луканов
Юрій Луканов

У суді бракує тільки Шустера з Кисельовим

Бійка міліції та народних депутатів під час розгляду справи підписання газових контрактів Юлією Тимошенко мала бути обурливим епізодом. Адже суд — свята святих. Однак мордобій повторився й наступного дня. Зацікавленими сторонами й учасниками цього політичного шоу виступили як влада, так і опозиція.

Призначення недосвідченого судді Родіона Кірєєва на розгляд надзвичайно складної справи було авантюрою одразу. Юлія Володимирівна влаштувала показове розмазування по стінці нещасного чоловіка в суддівській мантії. Її палкі політичні промови розраховані більше на журналістів, ніж на суддю. Підігрують і народні депутати з фракції БЮТ і прихильники, які ходять на суд, як актори до театру. Вони аплодують, вигукують "ганьба" і явно провокують суддю. Народ спостерігає за шоу по телевізору й уболіває за своїх героїв.

На період допиту свідків телетрансляцію з зали суду припинили. Видовище ніби втратило гостроту. Тоді учасники процесу дістали козирі — у суді почалися бійки. І знову справа "влада проти Тимошенко" стала головною новиною телеефіру та перших шпальт.

Юлія Володимирівна явно виграє видовищну боротьбу. Але й державні керівники мають свій зиск. Громадяни замість обговорення пенсійної реформи, інфляції, покращення життя вже сьогодні перетирають, хто кому й як заїхав під ребра в залі Печерського суду. Бракує лише ведучих політичних шоу Савіка Шустера та Євгена Кисельова. Тоді подібність до їхніх передач буде повною.

Зараз ви читаєте новину «У суді бракує тільки Шустера з Кисельовим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути