вівторок, 07 травня 2013 13:32

Які рослини допоможуть позбутися комарів на дачі?

Які рослини допоможуть позбутися комарів на дачі?
ФОТО: vinorobctvo.org.ua

"Моя дача біля озера, влітку комарів там літають просто хмари, - розповідає київська пенсіонерка Мирослава Руденко, 58 років. - Борюсь з ними не тільки кремами та спреями, а рослинами. Висаджую ті, які своїм запахом відлякують літаючих кровососів. Таких рослин є декілька. Можна просто зірвати листя і натертися. Можна висушити. Свіжі, звичайно, кращі. Деякі рослини, наприклад герань, розвішую на вулиці на навісі, де ми з родиною любимо обідати ввечері".

Базилік.

Найсильніше діє свіжий. Добре його посадити у горщики та розвісити над верандою. Листя можна розтерти та використовуватися як ефірну олію, коли комарі все ж покусали.

М'ята

Коли розкласти її гілочки по квартирі, комарів стає менше. Відкриті місця, руки та ноги можна розтерти листям м'яти. Це на деякий відлякає комах.

Розмарин

Має сильний запах, якій не люблять комарі. Розмарин, що росте на підвіконні, почне пахнути, якщо злегка струсити цей вазон.

Ромашка

Комарі не терплять запаху ромашки. Розкладаємо по хаті кілька букетиків, і вони не залітають.

Герань

Цю кімнатну рослину комахи, не тільки комарі, просто не переносять. Якщо натерти відкриті місця листочками герані, кількість укусів комарів значно зменшиться. Горщики з геранню можна влітку виставити на веранді і комарів там стане менше.

Томат

Різкий запах листя помідорів - прекрасний натуральний репелент. Можна посадити кілька кущиків під вікнами, і комарі не будуть залітати.

Зараз ви читаєте новину «Які рослини допоможуть позбутися комарів на дачі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути