Ексклюзиви
вівторок, 18 жовтня 2011 16:10

Стреси збільшують шанси народити дівчинку

Стреси збільшують шанси народити дівчинку

Британські вчені стверджують, що жінки, які кілька тижнів, перед зачаттям дитини, перебували в стані стресу, мають набагато більше шансів народити дівчинку, ніж хлопчика.

Результати досліджень, проведених вченими Оксфордського університету спільно з американськими колегами, пояснюють той факт, що в період економічної кризи відсоток новонароджених дівчаток зростає, а кількість хлопчиків, які народжуються після революцій і переворотів, знижується.

Звіт по даній роботі був представлений днями на щорічній конференції Американського товариства репродуктивної медицини (American Society for Reproductive Medicine), яка проходила в місті Орландо, штат Флорида.

У статті, опублікованій сьогодні, 17 жовтня, на сторінках британського видання The Daily Mail, наводиться такий приклад: протягом кількох місяців після терористичних актів 9/11, кількість хлопчиків, що з'явились на світ у пологових будинках Нью-Йорка, різко зменшилась.

Сьогодні вчені пояснюють цей феномен збільшенням кількості так званих "гормонів стресу" в крові майбутніх матерів.

Відомо, що стать дитини визначається набором хромосом у спермі батька. Однак медики не виключають, що високий рівень кортизолу перешкоджає проникненню в матку чоловічого ембріона. Крім того, цей вид зародків відрізняється більшою чутливістю і швидше гине при підвищенні рівня гормонів стресу.

Зараз ви читаєте новину «Стреси збільшують шанси народити дівчинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути