четвер, 26 квітня 2012 14:48

Перепелині яйця мають удесятеро більше вітамінів ніж курячі

Перепелині яйця мають удесятеро більше вітамінів ніж курячі

У перепелиних яйцях ніколи не буває сальмонели. Вони не викликають алергії. Їх навіть застосовують для лікування алергії. Дієтолог Віктор Олексіюк радить вживати перепелині яйця дітям і вагітним жінкам.

"П'ять перепелиних яєць важать як одне куряче, але мають удесятеро більше вітамінів, - розповідає Віктор Олексіюк. - Перепелині яйця сприяють виведенню з організму радіонуклідів. Їх треба щодня вживати людям, що зазнали радіоактивного опромінення".

Перепелині яйця можна споживати у будь-якому вигляді. З них готують омлети, салати, яєчню.

"У яйцях є група вітамінів B1, B2,  A і D. Останній, вітамін D, сприяє засвоєнню кальцію, зміцнює волосся і нігті. У перепелиних яйцях є великий рівень заліза, калію, фосфору. Якщо в організмі не вистачає цих мікроелементів, то буде випадати волосся".

Перепелині яйця допомагають позбутися алергії, бронхіальної астми.

"А якщо систематично вживати в їжу перепелині яйця, це в кілька разів поліпшить стан волосся і шкіри. Їх треба їсти тим, у кого анемія, слабкий імунітет, сильний головний біль, при підвищеному і пониженому тиску. Дають прекрасні результати в лікуванні гастритів, виразкової хвороби шлунку та 12-палої кишки".

Під час вживання яєць у їжу дієтолог радить знати почуття міри, особливо людям, що страждають на жовчнокам'яну хворобу, панкреатит.

"У день не варто їх їсти у великих кількостях. Приблизна норма 2-3 яйця. Найкраще варити круто, якщо у вас є сумніви, що вони свіжі. Коли варите круто, не потрібно тримати у киплячій воді довше10 хвилин, щоб не зруйнувати повністю всі корисні речовини".

Для покращення росту волосся робіть салати, до складу яких, крім перепелиних яєць, входять грудка індички, пісне куряче м'ясо, оливкове масло, шпинат. Корисно їсти овочевий суп з перепелиними яйцями.

"Деякі косметологи рекомендують щодня випивати 2 перепелині яйця. У сирих яйцях зберігаються всі вітаміни, амінокислоти, мікроелементи. Раз на тиждень готуйте гоголь-моголь з 3-4 перепелиних яєць", - рекомендує дієтолог.

Шкаралупу перемелюють на порошок

Шкаралупа яєць на 90% складається з карбонату кальцію. Він необхідний для росту волосся і нігтів.

"Вживати шкаралупу треба, якщо маєте ослаблене і ламке волосся, - каже дієтолог Віктор Олексіюк. - Легко приготувати порошок зі шкаралупи. Для цього висипають шкаралупу в каструлю з холодною водою і кип'ятять протягом 5 або 10 хвилин. Після чого шкаралупу заливають яблучним оцтом, залишають на добу. Сушать у сухому темному місці і двічі перемелюють на кавомолці. Готовий порошок зберігають у скляній банці і закривають щільною кришкою".

Якщо їсти на ніч пів чайної ложки меленої шкаралупи, вже за місяць волосся стане пишними і густішими.

Зараз ви читаєте новину «Перепелині яйця мають удесятеро більше вітамінів ніж курячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути