пʼятниця, 19 квітня 2013 14:38

Гастрит загострюється від мінеральної води в санаторії

Гастрит загострюється від мінеральної води в санаторії
Фото: maiden.com.ua

"Два роки маю хронічний гастрит. Загострюється щопівроку. Тоді сильно болить шлунок, інколи нудить. Цієї зими вирішила поїхати в санаторій, пролікуватися. В перший день лікар призначила купу процедур, до того історію хвороби навіть не прочитала. Сказала приймати грязьові ванни, пити мінеральну воду тричі на день за півгодини до їди. Наступного дня почала призначати нові й нові процедури", - розповідає киянка Марина Іванчук.

Через 5 днів процедур жінку почало нудити, стало крутитися в голові. Температура підскочила до 38 градусів.

"Розповіла лікарю, а вона лише рукою махнула. Мовляв, це організм так до змін звикає. Через кілька днів усе мине. Як же я здивувалася, коли та мені призначила грязьові тампони у пряму кишку. На першу процедуру пішла того ж дня. Тоді стан ще погіршився. Вночі не могла спати, бо шлунок "скручувало", температура не спадала. Поїхала із санаторію на тиждень раніше. Три дні пила ліки, щоб знизити кислотність, лиш тоді стало краще."

Столичний гастроентеролог 48-річний Юрій Глюза каже, при хронічному гастриті не можна проходити одразу багато лікувальних процедур. Інакше хвороба загостриться за кілька днів.

"До процедур організм має спершу звикнути. В перші 3 дні треба проходити не більше однієї процедури на день, тоді їх кількість поступово збільшують. Мінеральна вода у великій кількості могла подразнити слизову шлунку. Це — одна з причин загострення хронічної недуги. Тоді треба дотримуватись суворої дієти, часто — лікуватись антибіотиками".

"Якщо маєте гастрит із заниженою кислотністю, треба підвищити вироблення шлункового соку. Для цього — їсти сухарі й нежирне печиво, варені яйця. Добре пити кефір, їсти знежирений сир. Можна варене м'ясо курки, курячі супи. Але не можна грибів, бо вони навантажують шлунок. Спрагу найкраще втамовувати теплим чаєм з лимоном без цукру".

При гастриті з високою кислотністю помічне цільне молоко. Бо воно знижує вироблення шлункового соку. Корисні також груші, банани, яблука і всі види овочів. Їх найкраще тушити або варити. При обох видах гастриту не можна їсти свіжий хліб, морозиво, будь-які смажені й солоні страви.

Зараз ви читаєте новину «Гастрит загострюється від мінеральної води в санаторії ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути