понеділок, 25 лютого 2013 06:00

Прищі на лобі висипають через хворий кишечник

— За станом шкіри видно будь-який збій в організмі, — розповідає столичний дерматолог Олександра Руденко, 45 років. — Пацієнтка давила прищі на обличчі. Перепробувала купу кремів і тоніків, відвідувала косметолога. Порадила їй пройти обстеження. Воно показало, що жінка має гастрит.

Великі червоні прищі на щоках вказують на проблеми зі шлунком або кишечником, пояснює лікар. Висип на скронях чи у верхній частині вилиць свідчить про хвору печінку чи жовчний  міхур. Вугрі та чорні крапки на лобі, носі, підборідді вказують на гормональні порушення.

— Окремі червоні прищі, що з'являються будь-де, або острівці червоної шкіри, що чухається — наслідок харчових алергій. Запалення поряд із мочкою вуха або на шиї можуть бути супутниками частих ангін та ослабленого імунітету.

— Лоб вважають "зоною кишечника", — продовжує лікар. — Висип на ньому також вказує на гормональний збій у жінки. Варто перевіритися в гінеколога. Прищики на підборідді можуть вказувати на інфекції сечостатевої системи.

Зараз ви читаєте новину «Прищі на лобі висипають через хворий кишечник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути