— Чистила печінку оливковою олією і лимонним соком. Спочатку тошнило, а через тиждень почало сильно боліти в шлунку. Виявилося, загострився гастрит, — каже полтавка 36-річна Олена Шумкова.
Столичний дієтолог Наталія Самойленко пояснює, що під час такої чистки виділяється багато жовчі. Вона потрапляє до шлунка і подразнює його. Якщо людина мала гастрит або виразку, їй погіршає.
— Чищення печінки буває небезпечним для життя, якщо у жовчному міхурі є великі камені. Вони можуть перекрити жовчовивідні протоки. Тоді починаються печінкові кольки, сильні болі в попереку. Необхідна операція. Якщо є камінці в жовчному, краще їсти багато кисломолочних продуктів і відмовитися від смаженого.
Радить оздоровлювати печінку гречкою. Увечері столову ложку крупи заливають склянкою води. До ранку набрякає. Заправляють столовою ложкою оливкової олії та їдять. Так харчуються щоранку протягом місяця.
— За цей час жовчний міхур і печінкові протоки очищуються від токсинів і шлаків, виходять малі камені, зменшується запалення.
— Найм'якший спосіб почистити печінку — щодня за 20 хвилин до сніданку випивати чайну ложку гарбузової олії. Так можна робити хоч усе життя. Результат буде помітним за півроку. У перші дні не можна їсти м'яса і риби, навіть варених. За день корисно їсти не менше трьох яблук, на обід та ввечері — салат із варених буряка, моркви. Наприкінці тижня можна їсти каші, рибу і яйця.
Перший тиждень не вживають солі, аби подразнення слизових шлунка та кишківника швидше минуло.
— Такі процедури покращують і стан крові. Шкіра стане гладенька і м'яка, зникнуть головні болі та синці під очима.
Коментарі