вівторок, 23 квітня 2013 12:30

Березовий сік загоює вугрі та усуває лупу

Березовий сік загоює вугрі та усуває лупу
Фото: drugoi.livejournal.com

Триває сезон заготівлі березового соку. У якій кількості його можна споживати і до якої міри він корисний, поцікавимось у столичного фітотерапевта Вікторії Заболотної.

"Самолікування часто обертається для пацієнтів ще більшою проблемою, ніж ігнорування будь-яких симптомів хвороби, - говорить Вікторія Леонідівна. – Боком може вилізти як кавунова дієта, так і неконтрольоване споживання березового соку. Більше двох літрів за день споживати не варто. Особливо обачними повинні бути ті, хто у такий спосіб планує вивести каміння з нирок. Велика кількість випитого соку може привести в рух камені, а вони у свою чергу можуть застрягти у сечовивідних шляхах і викликати нестерпний біль".

Фітотерапевт запевняє, що березовий сік корисний тільки тоді, коли він свіжий.

"Березовий квас на сухофруктах і консервований сік таких лікувальних властивостей, як свіжозібраний, не мають, - розповідає Заболотна. – Він налагоджує роботу травної системи, розчиняє і виводить з організму пісок і каміння".

Тим, хто навесні бажає повернути себе у попередню форму і скинути зайві кілограми, радить пити сік замість компоту і чаю.

"Березовий сік жінки упевнено можуть застосовувати для схуднення. Напій швидко повертає стрункість і гнучкість фігурі. У літрі соку всього 250 калорій. Лікарі поять ним пацієнтів, які борються з ожирінням. Сік корисний при інтоксикації організму. Варто споживати пацієнтам, які страждають на виразку шлунка і дванадцятипалої кишки".

Сік радить давати дітям, які часто хворіють на ангіну і простудні захворювання. Ним же корисно промивати рани, які довго гояться. Косметолог Дмитро Опейда рекомендує використовувати березовий сік для покращення стану волосся і нігтів.

"Я часто пропоную своїм клієнтам навесні використовувати березовий сік замість очисного лосьйону чи молочка для шкіри. За допомогою свіжого або замороженого у кубики березового соку можна позбутися пігментних плям на шкірі, сприяти загоєнню вугрів і гнійників".

За словами косметолога, сік із берези відмінно тонізує шкіру.

"Сік дуже корисний для краси волосся. Напій не тільки прискорює і покращує його ріст, але й зменшує ламкість, усуває лупу. Березовий сік корисно втирають в шкіру голови за годину до миття".

Цього року через затяжну зиму березовий сік йтиме до кінця квітня.

Зараз ви читаєте новину «Березовий сік загоює вугрі та усуває лупу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути