четвер, 18 квітня 2013 14:25

На продажу березового соку можна заробити 100 гривень за 10 хвилин

На продажу березового соку можна заробити 100 гривень за 10 хвилин
Літр березового соку продають за 2 грн. Фото: liveinternet.ru

"На березовому соку на день заробляю більше, ніж сусід, який тримає дві корови і торгує молоком", - каже Андрій Ольховий з села Крюківщина на Київщині.

Літр березового соку продає за 2 грн.

"За день з 20 берез назбирую 300-400 літрів соку", - розповідає чоловік. Сік розливає з бідона у пластикові пляшки з-під мінералки. За 10 хвилин вторговує 100 гривень.

"Треба піднімати ціну, бо у магазині вода дорожча, ніж мій сік, - говорить Ольховий, але ціну не піднімає. Оптовим покупцям, які беруть більше 10 літрів, наливає ще один літр безкоштовно. - Не думав, що буде такий попит. Вчора приїжджав до мене один бізнесмен. Пропонує йому оптом здавати, але дає тільки 50 копійок за літр. Та то ж не води з крана набрати. Я йому продам по 50 копійок, а він на Київ завезе і продаватиме по 5 гривень. На кожній літрі заробить удесятеро більше. З такими не хочу мати діла. Для квасу і консервування у мене сусіди і знайомі по 100-200 літрів соку купляють. То найкращий засіб, щоб після зими почистити нирки від піску, а весь організм від шлаків".

Каже, цього року не вдасться заробити, як торік, через сильні морози.

"Якби трохи раніше тепло стало, то берези раніше й сік пустили б. А так вже за тиждень кинуть бруньки і весь сік піде в листя, - говорить Ольховий. - Цього року першим почав текти клен. З нього сік дуже солодкий, на любителя. Я зробив з нього 50 літрів квасу на сушці. Він може до літа стояти. Канадці з цього соку роблять кленовий сироп. Син знайшов в інтернеті рецепт. Пробував робити, але ще не куштували. Син каже, його просто так не п'ють, а додають у випічку. Там цукру більше, ніж у меді".

Ольховий консервує сік, додаючи цукор та лимонний сік або лимонну кислоту.

"Сік особливо корисно пити сердечникам, бо укріплює серцево-судинну систему. Там стільки вітамінів, що ніякий авітаміноз вам не страшний. Багато людей не знають техніки збирання березового соку і тільки нищать дерева. Я його вже 20 років щовесни збираю. Навчив заготовляти сина і внуків. Як сік зібрав, місце зрізу замазую глиною, щоб дерево не пошкодити", - зазначив чоловік.

Зараз ви читаєте новину «На продажу березового соку можна заробити 100 гривень за 10 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути