середа, 06 листопада 2013 10:43

20 тисяч студентка заробляє на рукавицях і шарфах

Катерина Юдіна з Дніпропетровська заробляє до 20 тис. грн на в'язанні шарфів, рукавиць і носків восени і взимку.

"В'язати мене навчила бабуся, - згадує студентка. - Я тоді закінчувала 5 клас. На вулиці травень: усі бігають в шортах, а бабуся в'яже светри і шарфи. Замовлення бабуся набирала на рік уперед. У нас вдома завжди було багато ниток і спиць".

Автор: Фото надане Катериною Юдіною
 

Юдіна в'яже на замовлення вже четвертий рік.

"На другому курсі сусідка по кімнаті в гуртожитку захотіла зробити подарунок хлопцеві своїми руками, - розказує Катерина. - Задумала зв'язати шарф, але до дня Валентина залишалося 2 дні. Побачила, як вона мучиться зі спицями, і порадила їй свою допомогу. Зв'язала їй шарф на парах за півдня. Не очікувала, що вона за це грошима віддячить. Тоді заробила свої перші 100 гривень".

Взимку і навесні 2010 року Юдіна мала вісім замовлень. Зараз має їх до півсотні за осінь і зиму. Ціни - від 200 до 500 грн.

Автор: Фото надане Катериною Юдіною
 

"В'язала на лекціях і ночами, коли закінчувала домашні завдання. Найбільше замовлень було на шарфи і рукавички. Рідше замовляли теплі носки. Придумала рукавиці для закоханих. Це коли рукавицю для хлопця і дівчини в'яжеш одну на двох, щоб могли триматися за руки навіть у лютий мороз і відчувати тепло один одного. Користувалися популярністю такі моделі червоного, бежевого і чорного кольорів", - каже дівчина.

Нитки приносить замовник.

Автор: Фото надане Катериною Юдіною
 

"Достатньо дві хвилини поспілкуватися з замовником, щоб зрозуміти, про яку річ він мріє. Разом визначаємося із розміром рукавичок і довжиною шарфа, кольором ниток і декором", - зазначила Юдіна.

Светри і гольфи в'язати не береться, бо це дорого і довго.

"Ніхто не заплатить за них стільки, скільки вони коштують насправді, - говорить Юдіна. - В'язати важко, але вигідно, бо в'язані речі ніколи не вийдуть з моди. Не в'яжу однакові речі. Кожна пара рукавиць чи шарф - оригінальні. Навіть коли замовник просить зв'язати таку ж шапку, як в Каті чи Марини, я роблю так, що річ все рівно вийде неповторною".

Зараз ви читаєте новину «20 тисяч студентка заробляє на рукавицях і шарфах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути