Ексклюзиви
пʼятниця, 10 січня 2014 14:20

Школярка за день заробила півтисячі, продаючи кутю

Школярка за день заробила півтисячі, продаючи кутю
Дівчина знає 6 рецептів куті. Фото: gotovim-doma.ru

Школярка Ольга Левицька з Луцька 6 січня перед Різдвом заробила 500 грн, продаючи кутю. Стільки ж планує вторгувати 13 січня, напередодні Старого Нового року.

"Кутею торгую другий рік, - розказує Левицька. - Торік заробила за усі різдвяні свята майже 2 тисячі гривень. Крім куті, продавала лущені грецькі горіхи, мак, мед, сушені груші і яблука. Останні беруть на узвар".

Вчиться в 10 класі. Під час зимових канікул допомагає торгувати на ринку мамі. Продає овочі і фрукти на центральному ринку в Луцьку.

"З 3 по 5 січня мама торгувала сухою кутею. Пшеницю купляли мало, хоч ми просили всього 2 гривні за стакан. У супермаркетах кілограм крупи пшеничної або перловки продавали за 3,5-4 гривні. 6 січня вранці замочила кілька кілограм пшениці. Коли вона набрякла, зварила. Упакувала в каструлі, поставила у термосумку. На базар батько відвіз машиною. Варену розібрали за 3 години. Купували по 2-3 стакани", - зазначила дівчина.

Каже, конкуренція була високою.

"Кутю перед Різдвом продавали майже на кожному прилавку. Але у дітей купляли краще, ніж у дорослих. Дехто ціну скидав, чашку куті за 4 гривні пропонував, а там майже 2 стакана. Варену купують краще, бо люди лінуються самі її готувати. Дехто навіть шукає уже порізані горішки і перетертий на кавомолці мак. Вдома варену кутю можна розігріти у мікрохвильові, додати меду, родзинок, горіхів і маку. А можна просто змішати з солодким узваром чи сиропом", - розповіла Левицька.

Дівчина знає 6 рецептів куті.

"До куті можна додавати не тільки родзинки, але й курагу або чорнослив. Дехто ріже туди свіжі яблука, додає банани та мандарини. Але таку кутю треба швидко їсти, щоб фрукти не зіпсувалися, - розказує Левицька. - Мама навчила мене готувати кутю ще в 5 класі. Якщо не любите грецькі горішки, замініть їх на мигдаль чи кеш'ю. Останні горішки м'якші. Щоб не витрачати час на їхнє подрібнення ножем, просто покладіть горішки у пакетик і зверху побийте молотком, яким відбивають м'ясо. Мед або варення краще класти у щойно зварену пшеницю. Не переборщіть. Кутя має бути в міру солодкою. Смаку їй нададуть фрукти і сухофрукти".

13 січня торгуватиме кутею зранку.

За словами Левицької, набір продуктів для куті на цьогорічні Різдво, Старий Новий рік і Водохреще обійдеться майже у 60 грн.

"Три стакани вареної куті обійдеться у 9 гривень, стакан маку і горіхів - по 7 гривень, 200 грамів родзинок - 7-8 гривень. Півлітра меду - 30 гривень", - говорить Ольга.

Зараз ви читаєте новину «Школярка за день заробила півтисячі, продаючи кутю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути