четвер, 09 січня 2014 14:11

Сумська з Литовченко у вишиванках ліпили вареники та варили кутю
13

Фото: фото надані творчою групою artPRoUA

На Різдво українські зірки з'їхалися в Яремче на фестиваль музики, спорту та української кухні Winter Romantik Fest.

У перший же фестивальний день знаменитості змагалися між собою в конкурсах на приготування кращої куті та вареників. Найкраще з цим завданням справилось сімейство Сумських-Борисюка. За це їм подарували сертифікат на вікенд в дорогому готелі.

"Щоб кутя вдалася треба обов'язково купити пшеницю потрібного сорту. Вона продається в магазинах з позначкою "для куті". Мак для куті треба зварити заздалегідь, додавши цукор, і потім розтерти до молока. Ще один секрет - курагу і родзинки необхідно залити гарячою кип'яченою водою і залишити на ніч. І найголовніше - в готову страву треба додати склянку узвару і три столові ложки гарного 5-зіркового коньяку", - поділилася секретами смачної куті Ольга Сумська.

От в конкурсі на найсмачніші вареники перше місце зайняла Влада Литовченко. Вона наліпила мініатюрних вареників з капустою. Співак Віктор Павлік та актор Володимир Горянський з дочкою Машею показали, що знають, як готувати домашню ковбасу.

"Я чув, що для того, аби страва вдалася треба змішати кілька видів м'яса. Наприклад, свинину з курятиною чи телятиною. Додати до фаршу спеції і залишити на добу, щоб добре просочилися", - зауважив Горянський.

Також на фестивалі Winter Romantik Fest встановили рекорд України на найдовшу гуцульську ковбаску-гриль. Її довжина сягала 36,7 м. Готували її п'ять кухарів. Витратили на неї 10кг свинини, стільки ж телятини, 7 кг курки і 700 г спецій. Це перець, чебрець, кмин, базилік, майоран, червона паприка, коріандр і часник.

Зараз ви читаєте новину «Сумська з Литовченко у вишиванках ліпили вареники та варили кутю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 5298
Голосування Хто з українських зірок найчастіше оголюється на пікантних фото в соцмережах?
  • Настя Каменських
  • Софія Стужук
  • Леся Нікітюк
  • Анна Трінчер
  • Даша Астаф'єва
  • Злата Огнєвіч
  • Ваш варіант (напишіть у коментарях)
Переглянути