пʼятниця, 27 грудня 2013 22:55

10 найпрактичніших подарунків для автомобіліста
10

На Новий рік автомобілісту можна вибрати подарунок ціною від 10 гривень до кількох тисяч гривень, кажуть в автомагазині на столичній вул. Перова.

"Мабуть, не має такого автоаматора, якого не можна було б приємно здивувати подарунком для нього і його машини. Адже за останні три роки з'явилися десятки автогаджетів і речей, які полегшують автомобілістам життя", - каже Вадим Гордєєв продавець автомагазину. Він розповідає, про особливості подарунків для автолюбителів.

Що подарувати автомобілісту-початківцю?

- Таким би полегшили життя додаткові дзеркала мертвої зони. Їх приклеюють до основних бічних дзеркал. Через них видно простір біля задніх крил. Стає легше паркуватися. А коштують ці дзеркала 10-20 гривень залежно від виробника.

Що з електроніки допомогло б початківцю?

- Якщо автомобіліст живе і їздить у селі, то точно знадобився б хороший ліхтар і компресор. У селах гірші дороги, тому існує вища ймовірність пробиття колеса. Раджу купувати компресор якомога меншого розміру в металевому корпусі і з чохлом. Довжина шнура живлення має бути не менше 4 м. Краще, щоб шкала манометра була не до 15-20 атмосфер, а хоча би до 7-10. Така зручніше, і точність вища. Бажано, щоб шланг для повітря був спіральний, якомога гнучкіший. Купувати компресор за 100-140 гривень немає сенсу.

А якщо початківець із великого міста?

- Тоді йому потрібні відеореєстратор і навігатор. Початківців із літерою "У" на склі нерідко утискають на дорозі — підрізають, хочуть показати свою зверхність. Тому важливо, щоб "чорний ящик" фіксував всі ситуації на дорозі. А навігатор для людини, яка раніше не мала авто, й їздила тільки на метро гостро необхідний. Наприклад, в Києві знаю більше десятка нелогічних виїздів із мостів та поворотів. Як правило, таблички з номерами будинків не стоять, а знаки або вкрадені, або — десь за деревами.

Що подарувати автолюбителю із стажем 10-20 років?

- Це залежить від його характеру й автомобіля. Якщо людина любить електроніку, розбиратися в нових пристроях, а авто в нього з магнітолою без USB, підійде трансміттер. Цей гаджет служить програвачем аудіофайлів із флешки. Музику трансміттер передає радіохвилею на приймач. Налаштувавши відповідну радіохвилю, через динаміки можна буде прослуховувати улюблену музику. Якщо автолюбитель не любить музику, але йому довподоби пікніки та виїзди на природу, хорошим вибором стане інвертор. Його під'єднують до прикурювача й він перетворює 12 вольт на 220. Можна під'єднувати дриль, телевізор, принтер, заряджати ноутбук тощо. Раджу обирати інвертор не дешевше 250 гривень у металевому корпусі із вентилятором охолодження. Такій людині також підійде автохолодильник або термосумка. Термосумки коштують від 70 гривень, холодильники від 500 гривень. Вони можуть не лише охолоджувати, а й підігрівати. Одним із найдешевших подарунків для автомобіляста-шашличника може бути алкотестер за 50-70 гривень. Після чергового пікніка він зможе перевіряти рівень алкоголь перед тим, як сідати за кермо.

Що стало б у пригоді активному автомобілісту, який щодня їздить і цілий рік не розлучається із автомобілем?

- Якщо машина не обладнана підігрівом сидінь, можна його подарувати. Також взимку йому допоможуть тракони — пластикова решітка для виїзду із ожеледиці або грязюки. Підігрів сидінь коштує від 70 гривень, а тракони — від 50. Такому підійде також радар-детектор. Цей пристрій видає звуковий сигнал, коли вловлює сигнал радара даішників. Більш-менш нормальний радар-детектор можна знайти за 350-450 гривень. Всі кращі — дорожче 650 гривень. Дорожчі детектори краще відфільтровують радіозавади, вони точніші.

Що подарувати автоаматору віком за 55 років?

- Зазвичай у цьому віці люди не дуже охоче освоюють сучасну електроніку. Багато з них виходять на пенсію й приділяють більше уваги своїй автівці. Тому підходящим подарунком став би цифровий манометр за 70 гривень, або радіоманометр. Він подає сигнал із ковпачків-датчиків у салон автомобіля на спеціальний екран. Але коштує такий дорожче -близько 1 тисячі гривень. Думаю, сподобалися б автолюбителю цього віку й окуляри проти засліплення зустрічним світлом фар. Якщо людина сама миє машину, їй би у нагоді стала б сумка-організатор для автохімії та дрібниць, рукавичка для полірування кузова та автопилосос. Можна подарувати вішалку на підголівник, якщо власник авто носить костюми.

GPS-навігатори допомагають знайти потрібну адресу, вказують голосом, куди варто їхати. Такі пристрої коштують від 530 грн. Варто обирати їх із антибліковим екраном, потужним процесором і слотом для карти пам'яті.

 
Відеореєстратори фільмують оточення перед автомобілем. Їх продають від 250 грн. Найкращу якість зйомки мають пристрої, що знімають у форматі HD і Full-HD. Такі коштують від 500 грн.

 

Інвертори перетворюють 12 вольт із бортової мережі автомобіля на 220. Коштують від 80 грн. Найкраще обирати пристрої потужністю 200-500 Ватт у металевому корпусі й з охолодженням. Такі моделі коштують від 250 грн.

 
Автохолодильник може охолоджувати й підігрівати їжу. Найдешевші модулі коштують 500-550 грн

 

Радар-детектор виявляє сигнал радара співробітників ДАІ. Коштує від 350 грн

 
Трансміттер передає аудіофайл радіохвилями на штатний приймач автомобіля. Коштує від 100 грн. Такий подарунок підійде тим, в кого в машині магнітола не відтворює флешки й карти пам'яті

 
Тракони — пластикова решітка із зубцями. Її підставляють під колеса автомобіля, щоб вибратися із багнюки чи слизької ділянки дороги. Коштує комплект із двох траконів від 50 грн.

 

Компресор - електричний насос. Його під'єднують в гніздо підкурювача й підкачують спущене колесо. Коштує найдешевший компресор 120 грн

 

Шкребок із підігрівом призначений для швидкого видалення криги із вікон автомобіля. Коштує від 140 грн

 
Цифровий манометр показує тиск шини. Він коштує від 50 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «10 найпрактичніших подарунків для автомобіліста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути