неділя, 28 грудня 2014 23:05

Які подарунки краще не дарувати автолюбителям
6

Для автомобіліста можна обрати більше 30 подарунків на Новий рік. Однак серед них багато й таких, які не сподобаються власникам автомобілів.
- Треба бути дуже обережним, аби не витратити грошей на ту річ, яка драйверу буде непотрібною, - каже Олександр Гончар, продавець магазину "Автотовари" по вул. Вадима Гетьмана. Він розповідає, які подарунки не подобаються автовласникам.

- Який подарунок швидше за все не сподобається автолюбителю?
- Багато людей хочуть купити недорогий подарунок, тому обирають освіжувачі повітря. Такий подарунок сподобається далеко не кожному. По-перше, є категорія людей, яка ними не користується, по-друге, важко обрати запах, який подобатиметься автомобілісту, по-третє, багато із них токсичні. Освіжувачі повітря не варто дарувати власникам нових машин. Автомобіль із автосалону всередині ще пахне свіжим пластиком і гумою. Більшість автолюбителів не захоче перебивати цей запах. Власники старих машин, отримавши освіжував повітря, можуть образитися. Можуть сприйняти це так, ніби в їхньому авто завжди смердить.

- Які подарунки автомобілістам є правилом поганого тону?
- Знаки аварійної зупинки, трос й аптечка. Серед автомобілістів багато забобонних. Ці подарунки водії можуть сприйняти як накликання неприємностей, для яких ці речі знадобляться.

- Що ще бажано не дарувати?

- З недорогих подарунків – це автогодинники із термометром, автомобільні підвіски на дзеркала та іконки на присосках. Електронними годинниками обладнаний майже кожен сучасний автомобіль. Навіть у "Жигулях" розробки середини 1970-х років є годинники. Тому подарований годинник просто дублюватиме інший. До того ж більшість із них мають живлення не від бортової мережі 12 вольт, а від пальчикових батарейок. В темряві не підсвічуються. Це не зручно. Різні підвіски на дзеркала, прапорці, амулети на лобове скло підійдуть не кожному. Більшість сучасних автомобілістів не люблять різних висючок, бо це відволікає від водіння. Брелки для ключів зовсім не практичні. Їх переважна більшість не використовує. Разом з ключем і так носять брелок сигналізації, а тут ще якийсь треба. Це не зручно.

- Які ще речі можуть залежати від смаку автолюбителя?

- Таких багато. Це чохли на сидіння, колісні ковпаки, накладки на кермо. Чохли на сидіння купують зазвичай власники старих машин, ними приховують потерту оббивку. Є й автовласники, що одягають чохли на нові автівки. Але таких менше. Адже навіть дорогі чохли менш приємні та якісні, ніж заводська оббивка сидінь. Минулого року одна жінка купила у нас комплект чохлів у подарунок своєму чоловікові. Після свят принесла здавати. Виявилося, у його машині шкіряні сидіння. Закривати шкіру дерматином він не захотів.

- Які подарунки можуть бути просто непотрібними автолюбителю?

- Треба бути уважним із трансмітерами. Це пристрої з USB-гніздом. Під'єднавши до нього флешку, пристрій транслює музику на певну частоту. На неї можна налаштуватися за допомогою приймача. Трансмітер потрібен для тих машин, де магнітола не має ні слота для карти пам'яті, ні USB-гнізда. Якщо це є, трансмітер не потрібен. Те ж саме стосується і підігріву сидінь. Він потрібен далеко не для кожного автомобіля. Наприклад, багато недорогих автомобілів, наприклад, "Шевроле Лачетті", "Чері Амулет", "Джилі", "Кіа Ріо" обладнані підігрівом сидінь.

- Які подарунки є непрактичними?

- Чашка з підігрівом із підкурювача. Їх продають із 2007 року. Чашка повинна підтримувати чай або каву гарячою. На практиці напій холоне, бо чашка не опускає температуру нижче 30 градусів. Це дуже мало. Ще, на перший погляд, непоганим подарунком є масажна накидка з підігрівом на сидіння. Такі продають від 400 до 900 гривень. Її масаж слабкий, а її частина на подушці сидіння складається із пластикової конструкції. Вона травмонебезпечна. При потраплянні у вибоїну, можна заробити серйозний синець на нозі. Також непрактичними є автопилососи вартістю від 150 до 400 гривень. Деякі із них настільки слабо тягнуть, що навіть не можуть прибрати кілька копійок і скрепок із підлоги. Не рекомендую пилососи із вбудованим компресором. Мало того, що вони погано тягнуть, то ще й компресор більше гуде ніж качає колеса.

Зараз ви читаєте новину «Які подарунки краще не дарувати автолюбителям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути