понеділок, 22 червня 2009 17:28

Зварич поки нікого з "колядників" не здав

Зварич поки нікого з "колядників" не здав
Екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич жодних свідчень, як про це повідомили деякі ЗМІ з посиланням на прокуратуру Львівської області, не давав.

Про це заявив адвокат Зварича Ігор Савка.

"Будь-яких нових свідчень, окрім тих, що були оприлюднені раніше, Зварич не давав, принаймні за моєю участю. Мій підзахисний надалі перебуває у львівському СІЗО, у минулу п"ятницю я особисто був у нього", - повідомив адвокат.

За його словами, інформація у ЗМІ не відповідає дійсності.

У свою чергу керівник прес-служби прокуратури Львівської області Мар"яна Гайовська заявила, що оприлюднена газетою "Сегодня" інформація з посиланням на джерело у прокуратурі Львівської області "не відповідає дійсності".

"Все, що стосується екс-судді Зварича – у компетенції Генеральної прокуратури України, яка і проводить розслідування цієї справи. Прокуратура Львівської області не має даних про хід розслідування цієї справи і тим більше не уповноважена давати будь-які коментарі з цього питання", - зазначила Гайовська.

Начальник управління з розслідування особливо важливих справ Генеральної прокуратури України Петро Коваль заявив, що "відмовляється від будь-яких коментарів журналістам". "Ведеться розслідування. А все, що стосується справи – слідча таємниця", - заявив Коваль.

2 грудня 2008 року проти тодішнього голови Львівського апеляційного адмінсуду Зварича Генпрокуратура порушила кримінальну справу за хабарництво в особливо великих розмірах. Під час обшуків за місцем роботи та проживання голови суду і шести суддів Львівського апеляційного адмінсуду працівники СБУ та Генпрокуратури вилучили 1 млн. доларів США і 2 млн. грн.

15 грудня УСБУ в Львівській області оголосило Зварича в розшук, оскільки він зник з приватної клініки, в якій був на лікуванні.

18 грудня 2008 року Верховна Рада дала згоду на його звільнення з посади та арешт.

9 березня цього року він був затриманий у Львові працівниками Служби безпеки України. 10 березня його доправили до Києва.

Печерський райсуд столиці обрав стосовно Зварича як міру запобіжного заходу взяття під варту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Зварич поки нікого з "колядників" не здав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути