пʼятниця, 27 грудня 2013 01:22

Журналісти розпочнуть власне розслідування побиття Чорновол

Журналісти розпочнуть власне розслідування побиття Чорновол
Фото: www.wz.lviv.ua

Журналістська спільнота відкидає всі версії слідства і пов'язує побиття колеги Тетяни Чорновол виключно з її професійною діяльністю. Журналісти пообіцяли обов'язково дізнатися правду з усіма подробицями. Про це у коментарі Gazeta.ua розповіла учасниця руху "Стоп цензурі" Наталія Соколенко.

"Це ніяка не провокація і не розборка. Версію, що її побили через фото маєтку Захарченка не можна відкидати, але це було б дуже просто.  Ми обов'язково дізнаємось правду, дізнаємось дослівно, як це було. Чекати ми не хочемо. Ті люди, які відсиділи у в'язниці інакше мислять. Для мене загадковим залишається те, що не зняли відеореєстратор і засвітили номери автівки.  Може ті, що побили Тетяну, не бояться і впевнені у своїй безкарності", - розповіла Соколенко.

Вона зазначила, що за останній місяць постраждало 50 журналістів.

"Якщо за місяць постраждало 50 журналістів, висвітлюючи мирні протести, де немає війни чи міжетнічних конфліктів, то це або не професійність, або це війна проти власного народу. В обох випадках Захарченко має піти у відставку і понести відповідальність за те, що творилося останнього місяця. Оскільки він не може забезпечити громадський порядок через своїх підлеглих", - розповіла Соколенко.

Її думку підтримав колега, голова незалежної медіа-профспілки Юрій Луканов: "Можливо, це є якась помста з боку Захарченка, але це не наша справа в цьому розбиратись. В цьому має розбиратись слідство. Версія ДТП в побитті Тетяни Чорновол - це смішно. Таня брала участь у багатьох справах не лише, як журналістка, а як громадська активістка. Тому було багато бажаючих звести з нею рахунки. Думаю, у цьому пов'язані люди близькі до влади. Багато версій можна придумати, але нам на це має бути наплювати. Тому що у нас є гарант Конституції і порушуються наші конституційні права. Він повинен забезпечити дотримання наших прав, а не влаштовувати те беззаконня, яке зараз відбувається в країні. Ми повинні ставити питання, що гарант Конституції - овоч".

Нагадаємо, що журналістка Тетяна Чорновол повідомила з лікарні, що має декілька версій нападу. Зокрема, вона пов'язує розправу над собою з тим, що розкрила нове "Межигір'я" президента Віктора Януковича.

Зазначимо, сьогодні під стінами Міністерства внутрішніх справ журналісти, громадські активісти та люди з майдану вимагали відставки міністра МВС Віталія Захарченка. Вони скандували "Брат за брата проти ката!", "Геть кривавого міністра!". Після того, як міністр не вийшов до мітингувальників, обурені люди поїхали до його маєтку біля села Підгірці, про який у своєму блозі за годину 20 хвилин до побиття написала Тетяна Чорновол.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти розпочнуть власне розслідування побиття Чорновол». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути