понеділок, 07 лютого 2011 18:06

Житомирські відлюдники сплять на сіні і їдять мухомори (ФОТО)
14

Фото: Фото: Надія Штупун/Gazeta.ua

Родина Сіриків відмовилась від усіх благ цивілізації і стала дауншифтерами. Вони живуть біля села Підлісне Червоноармійського району на Житомирщині.

52-річний Іван Сірик, дружина Вікторія і 12-річний син Степан живуть у саманній хаті, вкритій соломою. У ній - три кімнати. Площа кожної близько двох квадратних метрів. Вони з'єднані кімнатою, посеред якої стоїть пічка.

"Ми в хату тільки взимку заходимо, влітку вона пустує. В майстернях працюємо. Спимо цілий рік на сіновалі. Зробили над ним скляний дах, щоб бачити зорі. Я ніколи не думав, що їх так багато. В місті такого не побачиш. Спостерігаємо за птахами, летючими мишами. Туалет не робили. Ходимо в ліс, це не далеко", - розповів батько сімейства.

На плиті гріються каструлі з водою. Підлога встелена сіном. В хаті пахне сухою травою.

"Переїхати сюди було наше спільне рішення, - сказала Вікторія, гладячи шматочок кедрового дерева, який носить на мотузці на шиї. Вважає, він несе заряд позитивної енергетики. - Вісім років тому ми були успішними художниками у Москві. Іван знімав кліпи для театру, робив ілюстрації для книг, відкрив свій цех з виробництва меблів із фарфору. Нас запрошували в Чехію. Але я почула по радіо про Дольмени на Кавказі. Вирішили з Іваном туди піти. І Степана, якому 8 місяців було, взяли з собою. Я із сином біля струмка сиділа, поки Іван ходив оглядати ті місця. Спускається, а я питаю, чи щось змінилося в нього. А він каже — закриваємо нашу фарфорову майстерню, припиняємо псувати своє життя, будемо жити по-новому".

Над плитою висить решітка, на якій сушиться гарбузове насіння і лікарські трави.

"Ми стали спочатку вегетаріанцями, а потім сироїдами. Їмо лише свіжі овочі та фрукти. Згодом хочемо перейти на праноїдіння — харчування повітрям. Такі люди вже є. Все нормально у них працює, в туалет ходять. Просто бактерії в їхньому організмі виробляють всі необхідні речовини з повітря. Організм таких людей омолоджується, можна виростити нові органи. Я, наприклад, собі два зуби майже виростила".

Сірики харчуються лише сирими овочами та фруктами. Вікторія пригощає сушеною чорницею.

"Ми все їмо у сирому вигляді. Бо їжа, яку нагріли вище 40 градусів, стає мертвою. Ягоди заливаємо водою, і даємо день настоятися. Засолені гриби смачні. Це грузді. У нашому лісі мухомори ростуть, ми їх теж збираємо і їмо. А це сирі сушені гриби: лисички, бабки, білі. На смак вони, як чіпси. Тільки треба не багато їсти. Бо я колись з'їла півлітрову банку сушених. А це майже відро сирих. Вони розбухають у шлунку. Таке відчуття було, ніби переїла".

Син Степан до школи ходить раз на місяць. Вчиться у 4-му класі.

"Не люблю в школу ходити, бо діти з мене дражняться через довге волосся. Я його не обрізаю, бо це зв'язок із космосом. Мене батько вдома навчив усьому - малювати, ліпити. Виросту, буду скульптором", - розповів хлопець.

Старший син 22-річний Тимофій живе у Житомирі у квартирі.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Житомирські відлюдники сплять на сіні і їдять мухомори (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути