четвер, 08 липня 2010 12:23

Жителів Прикарпаття готують до евакуації (ФОТО)
8

Унаслідок сильних зливових дощів, що не припиняються на території Івано-Франківщини вже другу добу поспіль, частина населених пунктів знову пішли під воду.

"Найкритичніша ситуація склалася на сьогодні у Калуші, - повідомив Михайло Хтема з ГУ МНС області. – Тільки у самому Калуші підтоплено 26 будинків, ще 16 – у селах району. У районному центрі рятувальники сьогодні евакуювали 2 особи з вул. Братів Козаків. Вони кажуть, що подібного не бачили ще з 2008 року. Окрім того частково підтоплені Волинський, Рожнятівський, Рогатинський та Галицький райони. В Івано-Франківську залило двори і підвали на вулицях Юності, Надрічна, Польова, Максимовича та Любачівського".

Пан Хтема розповів, що для надання допомоги населенню з ліквідації наслідків стихії в даних районах працюють мобільні оперативні групи та аварійно-рятувальні підрозділи ГУ МНС в області. Всього залучено 43 одиниці техніки, 95 людей, з них від МНС 51 особа особового складу, 21 одиниця техніки, 4 човни.

Сьогодні вранці підтопило залізничний переїзд на станції Бистриця та Хриплин в Івано-Франківську. Також ускладнений проїзд по вулиці Івасюка та через міст, що з"єднує район Пасічна та центр міста.

На даний час підтоплені 47 будинків, 385 присадибних ділянок, 47 криниць та 25 га сільськогосподарських угідь.

На ріках області надалі очікується підйом рівнів води. В гірських районах існує загроза формування селей.

За повідомленням ГУ МНС в області, на присадибних ділянках в селі Хороцеве Верховинського району сталося незначне просідання фундаментів двох будинків. До родичів відселено 8 людей, з них 4 - дітей.

Між тим, зранку відбулось засідання комісії з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення. У зв"язку із сильними опадами міський голова обласного центру Прикарпаття Віктор Анушкевичус дав доручення готувати приміщення для евакуації людей.

Як повідомили кореспонденту Gazeta.ua в прес-службі міського виконавчого комітету, прийнято рішення про пониження до мінімального рівня тиску холодної води, яка подається на місто, що зумовлено переповненням міського дощового каналізаційного колектора. Також начальнику УЖКГ Василю Білику було дане доручення підготувати готель "Прикарпаття" для можливої евакуації людей та начальнику управління освіти Михайлу Вересу підготувати школи для можливої евакуації людей.

"Всі служби повинні спрацювати оперативно, ми навчені гірким досвідом 2008 року. Жодна сім"я в Івано-Франківську не повинна постраждати від стихійного лиха", - зазначив під час екстреного засідання мер.

Також міська влада звертається до мешканців міста та водіїв з проханням без потреби не виходити з дому, щоб запобігти нещасним випадкам.

Зараз працівники ГУ МНС в Івано-Франківській області дислокувались у підтопленому районі біля обласної клінічної лікарні. Медзаклад знаходиться недалеко Бистриці Солотвинської. Затоплення лікарні поки відкидають.

Управлінням з питань надзвичайних ситуацій ведеться робота щодо організації постів спостереження за рівнем води в районі вул. Надрічної та села Вовчинець.

Фото: Марія Петрів

Зараз ви читаєте новину «Жителів Прикарпаття готують до евакуації (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути