вівторок, 29 червня 2010 17:25

Івано-Франківськ продовжує заливати водою (ФОТО)
6

Унаслідок сильних злив, що не припинялися на Івано-Франківщині упродовж тижня, у 171-у населеному пункті було підтоплено 59 житлових будинків, 28 господарських споруд, 830 підвалів, 1302 двори, 1078 криниць, 2551 присадибні ділянки, 1493,8 га сільськогосподарських угідь, пошкоджено дороги місцевого та всеукраїнського значення.

Про це кореспонденту Gazeta.ua повідомили в оперативно-рятувальному штабі ГУ МНС в Івано-Франківській області.

"На сьогодні дощами пошкоджено 7330 метрів погонних берегоукріплень, 1100 м дамб, 22 автомобільних мостів та переїздів, 16 пішохідних переходів, майже 84,69 км дорожнього полотна, зруйновано 3000 м. куб. берегоукріплення, замулено 68 свердловин", - розповів майор ГУ МНС Михайло Хтема.

"Досі без транспортного сполучення залишаються присілок Кохан Верховинського району та с. Лужки Долинського району. На трасі Мукачево-Львів рух відновлено", проінформував майор МНС.

У постраждалих районах працює 18 мобільних оперативних груп Головного управління та районних відділів ГУ МНС в області, залучено 20 одиниць техніки, 2 мотопомпи, 1 катамаран, 8 човнів та 90 осіб особового складу. Наразі рятувальники відкачали воду більш ніж з 30 будинків.

"Рятувальники укріплюють береги, вже виклали 7000 тис. мішків з піском. Потерпілим від стихії людям підвозять харчі, - розповів Михайло Хтема, - чистять криниці, евакуйовують у безпечні місця. Тільки упродовж вчорашнього дня рятувальники перевезли 467 місцевих жителів через водні перешкоди. Сьогодні у с. Хом"яківка Тисменицького району був похорон, так що ми мусили направляти човни для перевезення домовини і родичів".

В Івано-Франківську також плавають околиці міста. Як повідомив Олександр Галянтий з міського управління МНС, на вул. Медичній вода підступила вже під самі житлові будинки.

Наразі безперервні сильні зливи на Прикарпатті припинилися і вода у річках спадає. Проте у самому обласному центрі від ранку ідуть дощі. Прогнозувати подальшу ситуацію в МНС не беруться, оскільки усе залежить від погодних умов.

Фото надані центром пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківській області

Зараз ви читаєте новину «Івано-Франківськ продовжує заливати водою (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути