субота, 03 липня 2010 17:12

Медведєв допомагає постраждалим від повені прикарпатцям

Медведєв допомагає постраждалим від повені прикарпатцям

Учора об 11.00 в Івано-Франківському аеропорту здійснив посадку вантажний літак "ІЛ-76" МНС Росії. Він доставив другу партію гуманітарної допомоги постраждалим від червневої повені.

"Першу доставили позавчора на літаку о 9 годині вечора", – повідомила Gazeta.ua прес-секретар ОДА Тамара Лейб"юк.

Двома спецрейсами з Росії доставлено 76 тон речей першої необхідності. Серед вантажу – десятимісні палатки, електрогенератори, ковдри, вода в балонах, консерви, 10 тон цукру.

Розвантажили перший і другий літак оперативно, без затримки. Вже через годину після приземлення екіпажі піднялися в небо й взяли курс на аеродром Раменське.

За словами речника ОДА, 60 відсотків вантажу належить передати постраждалим від повені буковинцям. Решту – роздадуть прикарпатцям.

Як зазначив перший заступник голови обласної державної адміністрації Василь Плавюк, який разом з начальником Головного управління МНС в області Володимиром Чернецьким офіційно приймали гуманітарний вантаж з Росії, допомога надається за дорученням президента РФ Дмитра Медведєва.

Нагадаємо, через зливи і сильний вітер з 28 на 29 червня в семи районах Чернівецької області України та в місті Чернівці було підтоплено тисячі будинків. Усього у зоні лиха опинилося близько 250 тисяч осіб. Зруйновано шість автомобільних мостів, пошкоджено чотири автомобільні і два залізничні мости. Крім того, пошкоджено 11 тисяч метрів дорожнього покриття і 20 водозахисних дамб.

На Прикарпатті у 13 районах, у 171-му населеному пункті підтоплено 508 житлових будинків, 28 господарських споруд, 830 підвалів, 1302 двори, 1078 криниць, 2732 присадибні ділянки, 1668,3 га сільськогосподарських угідь, зруйновано 3 тисячі метрів кубічних та пошкоджено 7330 метрів погонних берегоукріплень, 1100 метрів дамб, 22 автомобільні мости та переїзди, 16 пішохідних переходів, майже 85 км дорожнього полотна, 50 метрів габіонів, близько сотні плит.

Зараз ви читаєте новину «Медведєв допомагає постраждалим від повені прикарпатцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути