четвер, 28 березня 2013 17:38

"Зима, давай, до побачення!" - у Вінниці придумали новий спосіб проводів зими
14

Фото: Фото: Тетяна Щербатюк

28 березня о 14.00 у Вінниці біля Башти молодь організувала флеш-моб "Зима, давай, до побачення!". Прийняти участь у заході могли всі бажаючі. Але обов'язково повинні були мати при собі сонцезахисні окуляри.

"Окуляри мають ніби запросити сонце і теплі дні скоріше завітають до нас у місто. Це й захід безпеки, бо якщо довго дивитися на сніг, може в очах потемніти", - пояснили організатори.

Зібрались на 13.00, зліпили снігову бабу. На шию їй зав'язали хустину-"арафатку".

23-річний Дмитро Топчій намалював з балончика зелені гудзики та подарував сніговій бабі свої окуляри. Поставили її біля великої кучугури снігу, яку збирались вивозити зі скверу Козицького. Просто на снігу написали "Зима, давай, до побачення!"

"Ідея виникла буквально вчора. Мабуть, тому прийшло мало народу. Не встигли всім повідомити. Всім так набридли морози, так хочеться прогулюватися по теплих весняних вулицях! Тому вирішили допомогти зимі нарешті піти від нас", - зауважила 16-річна дівчина-весна у яскравому віночку Анна Яськова.

Після проведених конкурсів Весна роздала всім присутнім квіти. Під вигуки "Зима, давай, до побачення!" квітами прикрасили снігову бабу.

"Снігова баба символізує зиму, яка ніяк не хоче покидати наші краї. Знаю, що у Словаччині, наприклад, щороку організовують проводи зими. Йдуть ходою з опудалом зими, потім його спалюють. Ми зробили проводи зими добрішими, просто прикрасили снігову бабу квітами. Щоб вона розтанула від краси", - зауважила керівник "Школи стюардес і екскурсоводів" підліткового клубу "Універ" Аліна Ярош, 20 років.

Квіти виготовляли напередодні власноруч.

"Керівник проекту "Арт-дизайн" Анастасія Мальцева навчила нас робити квіти з серветок, гофропаперу та шашличних шпажок. Працювали вп'ятьох. За 1 годину виготовили 150 квіток. На захід використали не більше 50 гривень. Сніг безкоштовний, наші руки — теж. Купили лише балончик з фарбою і все для квітів", - розповіла Аліна Ярош. Перехожі вінничани із задоволенням фотографувались біля снігової баби.

"Цього року зима, справді, занадто затрималась. Хочеться сонця і тепла. І зняти нарешті з себе зимовий одяг. Впевнена, що зима з розумінням поставиться до таких проводів, і завтра потеплішає", - жартувала 28-річна вінничанка Марина Білик.

Зараз ви читаєте новину «"Зима, давай, до побачення!" - у Вінниці придумали новий спосіб проводів зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути