понеділок, 21 березня 2016 15:54

Завтра в Ростовській області судитимуть ще одного українця

Завтра в Ростовській області судитимуть ще одного українця
Сергій Ливинов

Завтра в Тарасівському районному суді Ростовської області відбудеться слухання у справі українця Сергія Литвинова. Його судять за розбій та заволодіння двома автомобілями. Проти свідчить лише потерпілий. Але він на судове засідання не з'являється, - пише адвокат Віктор Паршуткін на власній сторінці у соцмережі Facebook.

Зараз докази представляє сторона звинувачення.

"Раніше селянина Литвинова з Луганської області звинувачували в участі в каральних операціях на Донбасі - вбивствы не менше 30 молодих чоловіків, згвалтуванні і вбивстві 8 молодих жінок, вбивстві 1 дванадцятирічної дівчинки. Завдяки діям адвоката, консула України Геннадія Брескаленка і української правозахисниці Марії Томак вдалося довести фейковість цього звинувачення. 25 листопада 2015 року Слідчий комітет Росії був змушений припинити кримінальне переслідування Литвинова по цих епізодах, за які призначалася страта чи довічне ув'язнення. Нам вдалось довести абсурдність цих заяв", - розповідає адвокат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російський суд визнав винною Надію Савченко, хоча зачитування вироку триває

Сергій Литвинов - уродженець села Расвєт, Станично-Луганського району, Луганської області. За його словами, у Ростовській області опинився випадково. У нього розболівся зуб, фельдшер з його села викликав швидку допомогу, яка відвезла в лікарню сусіднього райцентру Тарасівка, що в Ростовській обасті. Йому зробили операцію і залишили на кілька днів лікуватися. Звідти його викрали спцслужби РФ і почали судити в Москві.

1 грудня торік, Слідчий комітет Росії припинив кримінальне переслідування.

Зараз ви читаєте новину «Завтра в Ростовській області судитимуть ще одного українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути