вівторок, 01 грудня 2015 02:22

Слідком РФ припинив кримінальне переслідування українця Литвинова

Слідком РФ припинив кримінальне переслідування українця Литвинова
Фото: Facebook

Слідчий комітет Росії припинив кримінальне переслідування громадянина України Сергія Литвинова, якого звинувачували в каральних операціях у складі батальйону "Дніпро", повідомив адвокат Литвинова Віктор Паршуткин на сторінці в Facebook.

Литвинова звинувачували в масових вбивствах мирних жителів Донбасу і зґвалтування (у числі ймовірних жертв було не менше 30 чоловіків, 8 жінок і дванадцятирічна дівчинка). "Кримінальне переслідування Литвинова припинено у зв'язку з його непричетністю до злочинів", - написав адвокат, зазначивши, що тепер Литвинов може розраховувати на відшкодування шкоди, заподіяної внаслідок незаконного і необгрунтованого обвинувачення.

Сергій Литвинов, який нібито дав свідчення про вбивства мирних жителів у Луганській області був етапований у Москву 1 жовтня 2014 року. Під час зустрічі з українським консулом він заявив, що до нього застосовувалися заходи фізичного насильства з метою отримання відповідних показань. В зв'язку з незаконним затриманням українця Литвинова, Україна направила РФ ноту.

Зараз ви читаєте новину «Слідком РФ припинив кримінальне переслідування українця Литвинова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути