середа, 24 червня 2015 10:50

"Зараз в кожного городи, господарство. Але ми не можемо покинути цю справу", - полтавські волонтери підтримали бійців АТО
12

Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА
Фото - Анна ЛАКИЗА

Вчора, 23 червня, в Полтаві в Корпусному парку волонтери з області прийняли прапор України, який передають з міста в місто для підписів. Його планують розвісити в столиці на святкуванні Дня незалежності. Акцію провели на підтримку бійців АТО.

Близько 18.00 в парку зібралося близько сотні волонтерів з області. Приїхали з міста Кременчук, селища Диканька, Чутове. Також прийшли бійці АТО та благодійники з волонтерського центру "Батальйон небайдужих".

"Ця акція абсолютно не політична. Ми просили активістів приходити без стягів партій та організацій. Робимо це просто для хлопців, які воюють в АТО. Щоб вони знали, що ми з ними і в них є підтримка, - розповіла Вікторія Мірошниченко, одна з організаторів. - Прапор уже був у Львові, в Маріуполі. Звідти приїхав і до нас".

Волонтери розгорнули великий прапор України. Присутні по черзі на ньому написали побажання бійцям.

"Волонтери хочуть одного — аби закінчилася війна. Для підтримки хлопців робимо все, що можемо — плетемо сітки, кікімори, готуємо салати, сало, борщові набори. Дівчата приходять і після роботи, і у вихідні, - сказала Ніна Моргунова, з волонтерського центру в Диканьці. Вона в синій сукні з жовтим паском. - Зараз стало важче з часом, адже в кожного городи, господарство. Але ми не можемо покинути цю справу".

"Хочемо офіційно оформити наш благодійний центр. Адже люди нам приносять гроші, треба, щоб була звітність. Звичайно, ніхто копійки собі не бере. Але в селі є люди, які можуть таке говорити. Простіше буде, коли матимемо документи", - додала Віра Оксьоменко з Диканьки.

Волонтери знайомилися між собою, обмінювалися контактами.

"В Кременчуці ми організували центр "Макові зерна". Ходить десь 10 жінок. Плетемо сітки, передали десь 10 штук. Я роблю це навіть вдома, вивішую їх у дворі, - розповіла Людмила Мельник з Кременчук"."В нашому місті вистачає сепаратюг, - додала її донька, Оксана. - Якось на місцевій електростанції розмалювали великий портрет Шевченка. А його взяли і облили фарбою. Ми знову назбирали грошей і все виправили. Але кілька тижнів тому оббив стіну, що посипалася. Жаль, що люди так відносяться. В той час, коли інші намагаються зробити щось патріотичне".

Присутнім роздавали значки з жовто-синіми стрічками та квітами. Активісти з "Правого сектора" поставили в парку польову кухню, варили пшоняну кашу з тушонкою та роздавали безкоштовно.

Також дорослі та діти розмальовували пусті боєприпаси. Волонтери вчили людей плести сітки. Проводили вікторини та безкоштовно малювали шаржі.

Наступним містом, що прийме прапор, буде Кременчук.

Зараз ви читаєте новину «"Зараз в кожного городи, господарство. Але ми не можемо покинути цю справу", - полтавські волонтери підтримали бійців АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути