вівторок, 19 липня 2011 16:27

Заняття фітнесом розхитали корейський хмарочос

Заняття фітнесом розхитали корейський хмарочос

У Сеулі 39-поверховий торгово-офісний будинок TechnoMart початок розгойдуватися через те, що в одному з приміщень йшло інтенсивне заняття фітнесом.

До висновку про те, що саме любителі фітнесу влаштували будові "струс", прийшли південнокорейські експерти, які займалися розслідуванням інциденту.

Розгойдування будівлі відбулося на початку липня і тривало приблизно десять хвилин. Багато людей, що знаходилися в самій будівлі і поряд з нею, злякалися і в паніці почали залишати район події. Тоді джерело того, що привело будівлю в рух, знайдено не було, і за його пошуки взялися фахівці університету Донг-Кук.

Професор навчального закладу припустив, що винуватцями трясіння TechnoMart стали любителі фітнесу, що займалися тайбо. На думку вченого, у процесі занять внутрішня частота коливань будівлі синхронізувалася із зовнішньою частотою коливань, створюваних рухами учасників занять у фітнес-клубі, тож - стався резонанс.

Співробітник університету вирішив довести свою теорію, відтворивши заняття з групою добровольців. 12 людей виконували вправи під музику німецької поп-групи Snap!, і ситуація з тряскою будівлі повторилася.

В даний час спортивний зал не працює. За словами представника комітету щодо запобігання стихійних лих, швидше за все він незабаром буде відкритий, але заняття тайбо у фітнес-клубі доведеться заборонити.

Зараз ви читаєте новину «Заняття фітнесом розхитали корейський хмарочос». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути