пʼятниця, 28 листопада 2014 10:42

Залізничники попросили у президента захисту від звинувачень у корупції

Рада профспілки залізничників і транспортних будівельників України звернулася до Президента України з проханням вплинути на правоохоронні та контролюючі органи, які безпідставними обвинуваченнями і постійними перевірками дестабілізують роботу залізничної галузі та створюють напругу у трудовому колективі галузі. Відповідне звернення було ухвалено одноголосно на засіданні Ради профспілки залізничників і транспортних будівельників України, що відбулося 27 листопада у Києві.

"Звучать безпідставні обвинувачення на адресу багатотисячного колективу залізничників. Назвіть поіменно корупціонерів, зловіть їх за руку. Зараз обвинувачують огульно, називають "корупціонерами". Виходить, що всі ми, хто тут сидить – корупціонери? Ми підтримуємо боротьбу з корупцією, але не популістськими заявами", – наголосив під час засідання Ради профспілок Голова профспілки залізничників і транспортних будівельників України Вадим Ткачов.

На думку трудового колективу залізничників, усі перевірки Укрзалізниці та підприємств залізничної галузі не обґрунтовані, про що свідчать їх результати. Так, Держфінінспекція України не виявила жодних порушень законодавства щодо здійснення державних закупівель для залізничної галузі, не виявлені і факти поставки запчастин та виконання робіт за завищеними цінами. Акт перевірки Укрзалізниці Мінінфраструктури, яка закінчилася 18 листопада, ні Укрзалізниця, ні підпорядковані їй підприємства не отримали. "Тож не можна зробити висновків щодо порушень з боку керівництва Укрзалізниці та підприємств залізничного транспорту", – йдеться у листі профспілки до Президента України Петра Порошенка.

 

Також на думку профспілкової організації, дестабілізує роботу залізничної галузі керівництво та працівники Антимонопольного комітету України. Це стосується незаконних рішень відомства щодо призупинення послуг з проведення незалежної оцінки майна Укрзалізниці та закупівлі вугілля.

"Ми розуміємо, що необхідно боротися з таким явищем, як корупція, але вважаємо, що правоохоронні та контролюючі мають діяти в рамках законності, з дотриманням професійної етики. Вони не повинні розповсюджувати непідтверджену негативну інформацію щодо галузі та її керівників у засобах масової інформації, висуваючи звинувачення, які не мають доказової бази", – йдеться у листі до Петра Порошенка.

Залізничники не виключають, що з метою захисту та відстоювання інтересів галузі вони готові навіть до більш радикальних мір, а саме до оголошення безстрокового загальнонаціонального страйку.

 
Зараз ви читаєте новину «Залізничники попросили у президента захисту від звинувачень у корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути