вівторок, 01 травня 2012 15:05

"Захід пропагує секс та годує нас ГМО" - у Черкасах ностальгують за СРСР
16

Фото: Фото: Захар Колісніченко

О 9:00 на площі Соборній у Черкасах встановлюють палатки з символікою комуністичної партії, розкладають транспаранти, ставлять червоні прапори. На площі близько 30 осіб. Поруч свої банери і палатки ставлять представники соціалістичної партії. Лунає ностальгійна музика радянських часів.

На площу приходить зі своєю "агітмашиною" на колесах від мотоцикла 76-річний Валерій Червінський. "Агітмашину", як він її називає, зробив сам 15 років тому.

"Сьогодні День солідарності трудівників. Ми вийшли протестувати проти того, що капіталісти щемлять права робочого класу і селян. І це по всьому світі", - каже Валерій.

Біля палаток на столах лежать фотоальбоми, грамоти і дипломи – експозиція "Історія черкаського об'єднання "Хімволокно".

О 9:50 на площі вже більше сотні людей, переважно люди похилого віку. Декілька молодих людей тримають прапори соціалістів.

"Я народився в Ленінграді в 34-му році. Це місто революції, місто робітників, місто перемоги над буржуазією. Тому для мене Першотравня - це найкраще свято. Свято весни, праці і щастя робочого класу. Це найбільше свято для всіх радянських людей, після Дня перемоги. Інших свят я не визнаю" - розповів російською про значення свята 78-річний Євген Степанов.

В нього борода, як у Карла Маркса. Каже, що комуніст із 14 років.

О 10:07 розпочинається мітинг. Чоловікові років 50 вручають партквиток. Зачитують дві резолюції до влади. За резолюції голосують підняттям рук. Промовці звинувачують Захід у нав'язуванні неправильних, капіталістичних цінностей.

"Вони пропагують нашій молоді насильство, секс, аморальність. Вони годують нас ГМО! Наша мета – об'єднати слов'ян!", - каже в мікрофон дідусь в червоному кашкеті КПУ.

Жінка-промовець закликає агітувати людей за компартію: "Давайте зробимо все, щоб Черкащина проголосувала за КПУ. Це наш єдиний рятунок!".

Періодично люди схвалюють слова промовців криками "Ура!". Туристи і молодь, що проходять повз, фотографуються біля червоних прапорів.

Рівно об 11.00 мітинг завершується.

Перший секретар міського комітету комуністичної партії Валентин Орел, 75 років, робить оголошення: "Товариші! Сьогодні по всій Україні проходять мітинги на честь 1 травня. В Києві зібралося 40 тисяч демонстрантів. Зараз розпочнеться пряма трансляція по телевізору. Ви можете прийти додому, ввімкнути і подивитися концерт".

Соціалісти швидко згортають прапори і транспаранти та йдуть з майдану. Комуністи збираються без поспіху.

Зараз ви читаєте новину «"Захід пропагує секс та годує нас ГМО" - у Черкасах ностальгують за СРСР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути