субота, 17 червня 2023 11:04

Загрожує до 12 років тюрми: соратнику Пригожина повідомили про підозру

Загрожує до 12 років тюрми: соратнику Пригожина повідомили про підозру
СБУ повідомила про підозру кремлівському політтехнологу Олександру Малькевичу. Фото: t.me/SBUkr

Служба безпеки України зібрала доказову базу та повідомила про підозру організаторам прокремлівської телерадіокомпанії "Таврія", яка працює на окупантів у тимчасово захоплених районах Херсонської області.

Зокрема, встановлено, що запуском ворожого медіапроєкту займався відомий кремлівський політтехнолог Олександр Малькевич, який належить до найближчого оточення ватажка терористичної групи "Вагнер" Євгена Пригожина. Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Саме за координації Пригожина Малькевич створював пропагандистські проєкти у різних країнах світу для поширення прокремлівського контенту. Після окупації росіянами Херсона він створив на базі захопленого приміщення Суспільного телебачення так звану "ТРК Таврія".

Малькевич отримав повне сприяння від місцевого гауляйтера Володимира Сальдо та його підлеглого – так званого "міністра інформаційної політики Херсонської області", колаборанта Брикова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокремлівська блогерка із Закарпаття отримала 12 років в'язниці

"Таврію" використовували як регіональний рупор Кремля у розповсюдженні фейкових новин про ситуацію на фронті, обстановку в Україні. А також для підтримки псевдореферендуму про "приєднання" Херсонщини до РФ", ‒ йдеться у повідомленні.

Керівником окупаційного телеканалу став Ісмаїл Абдулаєв – пропагандист терористичної організації ДНР і колишній очільник прокремлівського телеканалу "Оплот" в тимчасово окупованому Донецьку. До штату увійшли ще кілька його однодумців.

Під час звільнення Херсона персонал "медіацентру", прихопивши обладнання, втік разом з окупантами на лівий берег Дніпра.

Загалом слідчі Служби безпеки повідомили про підозру Малькевичу, Абдулаєву і ще шести його підлеглим. Їм інкримінують колабораційну діяльність.

"Нині фігуранти переховуються від правосуддя на тимчасово окупованій частині на півдні України. Тривають комплексні заходи для притягнення їх до відповідальності за злочини проти нашої держави. Зловмисникам загрожує до 12 років тюрми", ‒ повідомляють в СБУ.

Служба безпеки України затримала у Вінниці агента ФСБ, який займався підготовкою нової російської повітряної атаки на місто. Таке завдання ворожий поплічник отримав від російської спецслужби на початку місяця.

Зловмисник щоденно обходив вулиці обласного центру і приховано фіксував місця базування та переміщення Сил оборони. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Загрожує до 12 років тюрми: соратнику Пригожина повідомили про підозру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути